https://youtu.be/jLrONoQaWU0

Gezmeyi yaşam felsefesi haline Getiren ve 54 ülkeyi gezen Türk gezgin Yavuz Akkurt, Çin'e iş seyahatine gittikten sonra tüm dünyayı gezme kararı aldığını ve Türkiye'nin ve Samsun'un kendisi için çok ayrı bir yerde olduğunu belirtti.

O SICAKLIĞI HİSSETTİM
Türkiye'de bir çok şehri gezdiğini fakat Samsun şehrinin ise kendisinde yerinin çok ayrı olduğunu belirten Akkurt, "Önceliklle insanlarımız çok iyi. Şunu da söyleyebilirim ki dünyanın hiç bir yerinde olmayan bir iklime sahibiz. 4 mevsimi aynı anda yaşayabiliyoruz. Ben İstanbul'dan başladım, güneye doğru inerek Akdeniz'i boydan boya gezdim aynı zamanda Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesini gezdim. Daha önce Karadeniz'i gezmiştim çok hoşuma gitmişti. Samsun'un insanlarını çok seviyorum. Temiz bir şehir, temiz bir yer ileride de burada yaşamayı düşünüyorum. Samsun'a geldiğimde çok mutlu oldum. İnsanlarla sohbet etmek, o sıcaklığı hissetmek çok güzel. Ben Samsun'u İstanbul'dan daha öte bir yer olarak görüyorum, yani çok beğeniyorum."ifadelerini kullandı

SAMSUN'DA YAŞAMAYI DÜŞÜNÜYORUM
Samsun'u tercih etmesinin en büyük sebebinin önceki gezilerinde Samsun'u ziyaret ettiğinde duyduğu sempetiden dolayı tekrar samsun!u ziyaret etme kararı aldığına değinen Akkurt, "Samsun'a geldiğimde Ramazan ayı idi, iftarımı burada yaptım. Daha sonra Doğu Anadolu bölgesine gitmek üzere yola çıktım. Burada geçirdiğim kısa vakitte buraya karşı bir sempati hissettim. En kuvvetli nedenlerden bir diğeri ise ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a yaptığı ziyaret beni Samsun'a çekmiştir. Gelip buradaki o' ruhu hissetmek istedim. Bu sebepten Samsun'a geldim ve Samsun'u gerçeken çok beğendim.İleride Samsun'da yaşamayı düşünüyorum." dedi.