https://youtu.be/iifaJU3fCwE

19 Mayıs İlçesi Yörükler Mahallesi Muhtarı Yüksel Karabela, Kızılırmak Deltası'nda çıkan yangının nedeninin, farklı yerlere çekilmemesi gerektiğini söyledi

Kızılırmak Deltası'nda çıkan yangının nedenini tahmin edemediğini belirten 19 Mayıs İlçesi Yörükler Mahallesi Muhtarı Yüksel Karabela, "Çelişkili konuşmalar dönse de, bu alanın imara açılması söz konusu değil. Bu konuyu farklı yerlere çekmenin bir anlamı yok" ifadelerini kullandı.

YÖRÜK HALKI YAPMAZ
19 Mayıs Yörükler Mahalle Muhtarı Yülsel Karabela," Kızılırmak Deltası bizlerin ormanı ve ayrıca tapulu arazilerimizin de olduğu bölge. Rapora göre 3 ayrı yerden kundaklama söz konusu. Buranın hangi nedenle nasıl yandığını tahmin edemiyorum. Fakat yörükler halkı tarafından yakıldığını düşünmüyorum. Her ne kadar çelişkili konuşmalar dönse de bu alanın imara açılması söz konusu değil" diye konuştu.

KURAKLIK VAR
Yangının çıkmış olduğu bölgenin çok kurak olduğunu ve yaklaşık 5 aydır yağmur yağmadığını ifade eden Karabela, "Buradaki yanan bölge aslında orman değil. Yerleşim alanının dışında olan bir bölge. Buraya dışarıdan gelen araçlar ve vatandaşlar oluyor. Burada bir sigara izmariti ile bile yangını çıkarmış olabileceğini düşünüyorum. Bu konuyu farklı yerlere çekmenin bir anlamı yok" ifadelerini kullandı.