https://youtu.be/bIDcRafRe_U

Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi'nin ilginç boşanma kararlarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez "Erkek eşin sürekli yemeğe habersiz erkek misafir getirmesi" boşanma sebebi sayıldı. Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan örnek kararı sosyal medya hesabından "Eviniz lokanta, eşiniz de o lokantanın aşçısı değildir" notuyla duyurdu

Samsun Canlı Haber'e konuşan vatandaşlar ise kararı yerinde bulmadı. Vatandaşların birçoğu her konuda boşanmaya gidilmemesi gerektiğini ifade etti.

MİSAFİR BEREKETTİR
İhsan GÜMÜŞ: Misafir evin bereketidir. Misafire hizmet etmek Allah'a hizmet etmektir. Dolayısıyla misafiri el üstünde tutmak gerekir. Eve misafir geliyor diye boşanma davası açılır mı hiç ? Çünkü misafir özeldir. Ona göre davranmak lazım.
ÇOK KOMİK OLUR
Yücel BİREN: Kararın yanlış olduğunu düşünüyorum. Eş, eve misafir getirdi diye boşamak doğru değil. Sonuçta senelerimizi o insanla paylaşıyoruz. Misafir getirildi diye boşamak oldukça komik olur.

KARŞI CİNS OLMAZ
Sebahattin BALCI: Eve misafir gelebilir. Ancak ne benim ne de eşimin karşı cinsten misafir getirmesi doğru olmaz. Ama bu bile boşanma sebebi değil.

İLK DEFA DUYDUM
Hakkı ALACALI: Böyle bir durum söz konusu olamaz. Sırf eve misafir geliyor diye boşamak doğru değil. Senelerdir evliyim böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum. Sırf misafir istemediği için eşimi boşamam.

KABUL ETMİYORUM
Gülcihan ALACALI: Eşim eve misafir getirdiği zaman tepki vermek yerine, kendisini canla başla ağırlamaya çalışırım. Kültürümüzde misafirin önemi bir başkadır, bereket demektir. Misafirin boşanma konusu olmasını kabul etmiyorum.

BU YÜZDEN BOŞAMAM
Yaşar KARAKÜTÜK: Bu çok yanlış. Çünkü insanların böyle ucuz bir yol ile boşanmak istemeleri katiyen doğru değil. 20 yıldır evliyim ve eşimi sırf bu yüzden boşamam. Sadece boşanmak isteyenler alınan kararı bir sebep olarak görür.

YARGIYA TAŞINMAMALI
Füsun KARA: Eğer misafir eşimin rahatsız olacağı bir kişiyse ve bu konuda eşler birbirini anlamıyorsa konu yargıya taşınabilir. Ama konuyu ilk önce kendi içimizde çözmemiz gerekiyor. Eşim rahatsız olacağım birini eve getirmez. Getirecek olursa önceden haber verir.

DOĞRU BİR KARAR
Ergün GÖRGÜLÜ: Karar doğru. Çünkü eşin istemediği birisini eve getirmek doğru değil. Ortak arkadaşlarımız ya da ikimizin de rahatsız olmayacağı kişiler misafir olmalı. Arkadaşlarımı çağırıp, oyun oynasam eşim doğru bulmaz.

İLERİ GİTMEMELİ
Gökhan AVŞAR: Karar doğru değil. Eşlerin de birbirine anlayış göstermesi gerekiyor. Konunun yargıya taşınacak kadar ileriye gitmesi yanlış. Eşler misafir sorununu kendi aralarında saygı ve sevgi içerisinde çözmelidir.

KONUŞUP KARAR VERMELİ
Erol AĞIRLI: Eşimin istemediği misafiri istemem. Direk boşanma yoluna gitmek yerine beraber saygı sevgi içerisinde konuşup karar vermek daha doğru. Ani alınmış bir kararla hareket edilmemeli.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ