https://youtu.be/fOYtMy67qdM

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan Yabancılar Çarşısı esnafı salgından dolayı işlerinde durgunluk olduğunu iş yapamadıklarını belirtti


Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan Yabancılar Çarşısı esnafı
işlerinin koronavirüsten dolayı durgun olduğunu kazançlarının geçinmelerine pek bir etkisinin olmadığını ifade etti.

DESTEK YOK
Hasan ATASOY: Vatandaşlar pandemiden dolayı kalabalık yerlere girmeye korkuyor. Bu nedenle işlerimiz durgun gidiyor. Oysa çarşımız sakin ve havalandırması olan bir bölge. Yaz aylarında az da olsa bir hareketlilik vardı şimdi o da yok. Bize destek versinler.

SIKINTIMIZ VAR
Fatih KORKMAZ: Pandemiden dolayı piyasaların durgunluğu devam ediyor. İşlerimizde sezonun bitmesinin vermiş olduğu bir durgunluk var. Hepsi, bir arada olunca sıkıntı yaşıyoruz. İnsanlar AVM gibi gördüğü için gelmek istemiyor korkuyorlar. Yani ne iyi ne de kötü bir dönem geçirdik diyebiliriz.

FATURAYI ÖDEMEDİM
Erdoğan TURNAGÜL: Geçen seneye oranla işlerimiz oldukça düştü. Koronavirüsten dolayı işlerimizi yapamıyoruz. Öyleki dükkanın faturalarını bile ödeyemiyoruz. Yabancılar Çarşısında işimiz bu sene durgun geçiyor.

İŞİMİZE ENGEL OLDU
Yusuf COŞKUN: Pandemiden dolayı iş saatlerimizde de değişiklikler yaşadık. Bu da bizim işimize engel oldu. İşlerimiz önceki sezona göre çok düştü. Dilerim koronavirüs belası bir an önce gider. Yoksa esnafın işi bir hayli zor.

VİRÜS FENA VURDU
Ahmet UYSAL: Yabancılar Çarşısı'nda işlerimiz durgun bir şekilde devam ediyor. Koronavirüs işlerimizi çok etkiledi. Fena vurdu yani. Devlet bizlere yardım eli uzattı ve bu bizim için çok iyi oldu ancak en hareketli dediğimiz yaz aylarında bile doğru düzgün iş yapamadık.

İŞ YAPAMADIK
Turan ORDULU: Pandemi süreci sadece bizleri değil tüm herkesi etkiledi. Yapmış olduğumuz iş yaz aylarında daha çok ilgi görüyor fakat bu yaz iş yapamadık. Kış aylarında durgun bir şekilde işimize devam ediyoruz.

ARTIK GELMİYORLAR
Turan KONUK: İşlerimiz oldukça kötü gidiyor. Vatandaşlar kapalı ortama girmeye korkuyorlar. Yurt dışına hitap ettiğimizden dolayı yurt dışından da kimse gelemediği için işlerimiz daha da durgun geçiyor. Pandemiden dolayı işlerimiz yüzde yüz düştü. Samsun halkımız bizi ziyaret etmiyor.

MADDİ KRİZDEYİZ
Nuri EROL: Kimse Yabancılar Çarşısı'nı ziyaret etmiyor. Andemiden dolayı işlerimizde çok fazla düşüş yaşadık. Maddi yönde krize girmiş durumdayız. Yaz aylarında turistler gelemediği için bir şey kazanamadık.

CAN ÇEKİŞİYORUZ
Temel SAMANGİL: Pandemi dolayısıyla vatandaşlar kapalı alana gelmeye korkuyorlar. Ürün çeşidi fazla ama vatandaş eskisi gibi alışveriş yapamıyor. Pandemi bizleri oldukça kötü etkiledi. Dükkan kiralarını faturalarını ödemekte zorlandık. Esnaf can çekişiyor.

İŞLER YOLUNDA DEĞİL
Hayrettin AMANVERMEZ: Pandemi de devletin almış olduğu kararla dükkanlarımızı kapattığımızdan dolayı işlerimiz pek yolunda gitmedi. Vatandaşlar ihtiyaçları olan eşyaları alıp gidiyorlar hiçbir şey eskisi gibi değil.

Tuğba SÖYLEMEZ