https://youtu.be/Hhn-NRNjfaM

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bankalar Caddesi'nde bulunan Anakent İş Merkezi'nin yıkılarak yerine otopark ve yaşam alanı yapılacağını açıklamıştı. İş Merkezi esnafı, işyerlerinin ederi kadar olmayan bir yer verdiklerini belirterek adeta isyan etti.

UCUZA ALMAK İSTİYORLAR
Büyükşehir Belediyesi'nin otopark ve yaşam alanı için işyerlerini ucuz bir şekilde kamulaştırmak istediğini belirten Ahmet Yılmaz, Yaklaşık 20 senedir Anakent İş Merkezi'nde önce kiracı daha sonra 2016 senesinden bu yana büro sahibi olan bir işverenim. İş Merkezi'nde 350 metrelik altı tane bürom var. 2006'da tapularımızı da aldık. Fakat son on senedir Samsun Büyükşehir Belediyesi özellikle burayı atıl bir halde bırakıp hiç bir şey yapmadı. Kısaca burayı kaderine bırakıp mülk sahiplerini uzaklaştırmaya çalıştılar. Bize iş merkezini otopark yapacaklarını söylediler. Proje olarak güzel ama bunu yaparken orada senelerdir esnafın emeklerini karşılanması gerekiyor. Fakat Büyükşehir Belediyesi bundan yana değil. Belediye konuyu oldubittiye getirip, atıl vaziyete getirdikleri iş hanında insanların tapulu yerlerini ucuz fiyata almak istiyor" dedi.

YARGI SÜRECİ BAŞLADI
Yaklaşık 10 yıldır doğru düzgün iş yapamadıklarını ifade eden Yılmaz, "Bir de dükkanlarımıza cüzi miktar fiyat biçerek kamulaştırmak istiyorlar. Bizler buna karşıyız. Gerekli hukuki süreci başlattık. En son Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile konuştuğumuzda sorununuzu gidereceğiz demesiyle dükkanlarımızı düzenlemek için bir sürü para harcadık. Ardından bize Buğday Pazarı'nda 192 metre yarısının da yola gittiği bir yer gösterdiler ve bununla iş yerlerimizi takas etmemizi söylediler. Böyle bir durum söz konusu değil. Şu anda mahkeme sürecimiz devam ediyor. Belediyenin tutumu esnafı soyarcasına, haksız bir şekilde dükkan fiyatlarımızın çok altında cüzi miktarlarda kamulaştırma yapması doğru değil" diye konuştu.

HAKSIZLIK VAR
Kamulaştırma yapılırken büyük bir haksızlık yapıldığını ifade eden Feridun Özengin ise, "Esnaf olarak mağdur ediliyoruz. Senelerdir iş merkezine her hangi bir çalışma yapılmadı. Biz iş hanından dükkan aldığımızda fiyatlar ortadaydı. Şimdi ise dükkanımızın ederi kadar bize fiyat vermeyip kamulaştırmaya gitmeye çalışıyorlar. Burada büyük bir haksızlık söz konusu" dedi.

Esra VURAL