https://www.youtube.com/embed/ra_GeYProkU

Samsun'da esnafın birçoğu, açıklanan esnafa destek paketinin yetersiz olduğunu söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası, pandemi döneminden olumsuz yönde etkilenen esnaflar için hazırlanan destek paketini açıklamasının ardından konuyla ilgili Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan Samsunlu esnaflar, uzun zamandır bu anı beklediklerini, gelen esnaf destek paketinin yetersiz olduğunu ve kredi borçları ile vergilerin de ertelenmesi gerektiğini söyledi.

YETERLİ DEĞİL
Tuncay YILMAZ: Biz esnaflar olarak dört gözle bu haberi bekliyorduk. Açıklanan destek paketi hiç hoşumuza gitmedi. Bu insanların esnafın nasıl zorluk çektiğinden bilgisi yok. 750 lira günümüzde hiçbir anlam ifade etmiyor. Gerçeklerle yüzleşmiyorlar. Hayat devam ederken devlet vergilerini istiyor ama insanlar para kazanamıyor. Bunun karşılığında da destek yok. Kiraya bin lira ücret ödeyen de aynı parayı alıyor, 20 bin lira ödeyen de. Biz kredilerimizin ertelenmesini istiyoruz.

GEÇ KALINDI
Kadir AZİRET: Esnaf destek paketini uzun zamandır bekliyoruz. Keşke daha önceden gelseydi. Geç alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. Esnaf zorluk çekiyor. Çoğu zaman iş yapamıyoruz. Şu zamanda verilen destek iyi oldu, ama geç kalındı. Kredi kartı borçlarımızı erteleyebilirlerdi. Yapılan destek de yeterli değil. Verilen desteğin kat kat daha fazlası zaten borcumuz var.

ANLAMI YOK
Recep KAYAOĞLU: 750 lira vermenin mantığı nedir? Benim kiram 5 bin lira. Bunun bir anlamı yok. Bin lira da mantıklı değil, 750 lira da. Ben esnafım ve zor durumdayım. Bize bundan daha fazlası lazım. Buna bir çare bulunmalı ama böyle değil. 30 yıldır esnafım, ilk defa böyle zorluk çekiyorum.

AZ PARA DEĞİL
Berat GÜDÜL: Yapılan destek mantıklı ve güzel. Bin lira bu zamanda az bir para değil. En azından cebimize para girecek. Gelecek olan her desteğe açığız. Zaten destek de verilmesi gerekiyor. Devletimiz de böyle bir destek verdi. Kira desteği de gayet güzel. En azından ihtiyaçlarımızı karşılabiliriz. Beklentilerimizi karşılayacak bir destek.

DİŞİMİZİ SIKIYORUZ
Arif GÜDÜL: Almadan vermek Allah'a mahsustur. Bu zor zamanda verilecek olan desteğe seviniyoruz. Devletin de gelirleri azaldı. Bu süreçte yardım yapmak gerçekten çok anlamlı. Yasaklar, herkesi etkilediği gibi bizi de etkiledi ama olması gerekiyordu. Dişimizi sıkıp bu süreci atlatacağız.

YİNE DE YETERSİZ
Cihan KANCA: Bizler için iyi olacağını düşünüyorum Çünkü, artık kirayı karşılayamayacak duruma geldik. Sıkıntılar gittikçe artıyor. Destek paketinin esnafa taze kan olacağını düşünüyorum. Bunlara rağmen yine de yetersiz olduğunu düşünüyorum. Vergilerimiz silinmedi sadece ertelendi. Bu durum ileride daha zor ödeyeceğimiz anlamına geliyor. Vergilerle alakalı da çözüm üretmelerini bekliyoruz.

Emre ÖNCEL - Mustafa İNAN