https://youtu.be/sqMbkq0mf34

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların çoğu, Samsun'da proje aşamasında olan 'Elektronik Denetleme Sistemi'nin trafik sorununa çözüm olmayacağını düşündüklerini ifade etti

Samsun Canlı Haber Tv mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in, ASELSAN ile birlikte yürüttükleri 'Akıllı Şehir' projesi kapsamında uygulamaya geçecek 'Elektronik Denetleme Sistemi' (EDS) uygulamasının doğru olmadığını, trafik sorunlarının azaltılması planlanırken, sorunları artırabileceğini söyledi.

ÇÖZÜM DEĞİL
Ahmet ASLAN: Samsun'da EDS uygulamasına gerek olduğunu düşünmüyorum. Zaten 10 metrede bir trafik lambası var. Vatandaşlar arabaları ile trafikte dikkat ediyorlar fakat EDS sistemi geldiği zaman trafik kazalarının daha çok artacağını düşünüyorum. Trafik sorunlarına çözüm olmaz.

YARARI OLMAZ
Ayhan ATEŞ: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yapacak olduğu EDS uygulamasının vatandaşa yararlı olacağını sanmıyorum. İnsanlardan para kazanmak amaçlı yapılan bir sistem olabilir. Vatandaşın iyiliği için yapılan bir uygulama olduğunu düşünmüyorum. Samsun'da daha büyük sorunlarımız olduğu için şu an EDS ile vakit kaybedilmemeli.

OLASILIK ARTAR
Halil BAYRAM:EDS uygulamasının vatandaşlar için sıkıntı yaratacağını düşünüyorum. Trafik yoğunluğunu önlemez fakat arabaların hız sınırını düşürebilir. Vatandaşların hız sınırı düştüğü zaman kaza yapma olasılığı da artacak. İyi bir uygulama olduğunu sanmıyorum. Trafik ışıkları bizler için yeterli oluyor.

DOĞRU UYGULAMA
Mustafa ÖZDEMİR: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin gündeme getirmiş olduğu EDS uygulamasını doğru buluyorum. Yollardaki hız limitini aşmamak gerekiyor. Aştığımız zaman kaza kaçınılmaz oluyor. Bu tür kuralların getirilmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Bize de bu kurallara uymak düşer.

GEREKLİ DEĞİL
Ömürcan DEMİRTAŞ: EDS'nin trafik sorununu ortadan kaldıracağını sanmıyorum. Verilen cezalar da çözüm değil. Getirilecek EDS uygulamasının da, doğru olduğunu düşünmüyorum. Hız sınırını aştığımızda yine ceza kesilecek. Radar sistemine benzediği için bence EDS'ye gerek yok. Kazaların sayısı daha da artabilir.

ÇÖZÜM OLUR
Engin USLU: EDS'nin doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Kanun ile olan her şey vatandaş için de iyidir. EDS uygulamasının, Samsun'daki trafik sorununa çözüm olacak, doğru bir proje olduğunu düşünüyorum.

CEZALAR YETERSİZ
Ayhan SARAÇ: Elektronik denetim sistemi trafik kazalarını ve trafik sorunlarını önleyebilir. Fakat trafik cezalarının yeterli olduğunu düşünmüyorum. Nüfus arttıkça araba sayısı da artacaktır. EDS nasıl bir etki eder bilmiyoruz. Zamanla neler olacağını göreceğiz.

KAZALAR ARTAR
Burak KESKİNDEMİR: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yapacak olduğu EDS uygulaması ile trafik sorununun ortadan kalkacağını düşünmüyorum. Aksine kazaların daha da fazla artacağı yönündeyim. İnsanlar hız sınırını kontrol edebilmek için belirli yerlerde yavaşlayacaklar ve ani yavaşlamalar kazaya sebep olacak.

SEBEP OLACAK
Muhammet MUMCU: Getirilmek istenen uygulamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Samsun'da artık düzgün bir proje yapılmasını istiyoruz. EDS, insanları zor durumda bırakacak. Trafik sorunlarını azaltmak yerine, trafik kazalarının artmasına sebep olacak.

YARIYA DÜŞER
Ahmet Hamdi BEŞİKÇİ: Trafikte olan vatandaşların EDS'ye ne kadar uyacağını bilmiyoruz. Fakat Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu bu projenin iyi olduğunu düşünüyorum. Trafik sorunlarını da yarı yarıya düşürebilir. Samsun için iyi olacaktır.

Tuğba SÖYLEMEZ, Yasin YILDIZ