https://youtu.be/YAqzCW05-H0

Samsun'da yaşayan vatandaşlar, yükselen altın fiyatları nedeniyle, artık düğünlerde çeyrek takmanın hayal olduğunu söyledi

Samsun'da düğün sezonunun açılması ile birlikte piyasalar hareketlense de, çeyrek altın fiyatlarının yükselmesi vatandaşın altına olan talebini azalttı.

Çeyrek altın 675 liradan, gram altın ise 400 liradan işlem görüyor. Samsun'da yaşayan vatandaşlar, altın fiyatlarının yüksek olması nedeniyle düğünlerde çeyrek altın takmanın artık hayal olduğunu, hediye olarak tercihlerini Türk Lirası'ndan yana kullandıklarını ifade etti.

GÜCÜMÜZ YOK
Yüksel TAŞÇI: Altın almaya gücümüz yok. Düğünlerde hediye olarak altın takmak eskidendi. Çok yakınımızın düğününü dahi olsa gücümüzün yettiği kadar para takıyoruz.

SIKINTILI DURUM
Süleyman ULUDOĞAN: Ekonomik olarak büyük zorluklar çekiyoruz. Bu durum sadece düğünde takı takacaklar için değil, evlenecekler ve evladını evlendirecekler için de çok sıkıntılı bir durum. Çok yakınım dahi olsa şu durumda hediye olarak altın takamam. Altın fiyatlarının yükselmedi gelenek ve göreneklerimizi öldürdü. Artık insanların altın alma gibi bir durumu yok.

ÇOK YÜKSELDİ
Mehmet KAYA: Düğün yapacaklara Allah kolaylık versin. Sadece altın değil, Dolar ve Euro'da çok yükseldi. Şu anda altın takanı parmakla gösteriyorlar. Bizim de çocuklarımız var. Bize altın takana mecburen biz de takacağız. Ama şu anda çok zor gibi duruyor.

ZOR GEÇİNİYORUZ
Emrah ÖZCAN: Şu anda çalışmıyorum. Çalışmayan birisi olarak düğünlerde altın takma gibi bir durumum söz konusu değil. Bütçemi de düşünmem gerekiyor. Zaten zar zor geçiniyoruz. Her akrabamıza altın takarsak geçinemeyiz.

AY SONUNU GÖREMEM
Şerif İNCİ: Asgari ücret alan birisi olarak çeyrek ya da gram altın almak bütçemi zorlar. Çünkü çeyrek altın 675 lira, gram altın ise 400 lira iken, hediyelik olarak çeyrek altın alsam ay sonunu göremem. Sonuçta eve ekmek götürmek benim ilk önceliğim. Bundan dolayı altın yerine para takmayı tercih ederim. ,

ALTIN ALMAK ZOR
Recep KARAKOYUN: Bir emekli maaşı ile altın almak çok zor. Önümüzdeki günlerde yeğenimin düğünü var. Onun düğününde bile altın almak yerine para takmayı düşünüyorum.

DUDAK UÇUKLATIYOR
Yeliz KÖKTEN: Düğünlerde bize altın takanlara biz de altın takıyorduk. Ama şu anda altın fiyatları dudak uçuklatıyor. Bazı kişiler, altın fiyatlarının yükselmesiyle sahte altına ya da altın suyuna batırılmış liralara başvuruyor. .

YANINA YAKLAŞAMAYIZ
Şennur KÖKTEN: Çocuklarımızı evlendirirken bize altın takanlara şu zamanda altın takamıyoruz. Çünkü biz çocuklarımızı evlendirirken altın ucuzdu, şimdi ise çok pahalı. Umarım altın fiyatları düşer yoksa bu gidişle altının yanına yaklaşamayız.

Esra VURAL - Yasin YILDIZ