https://www.youtube.com/watch?v=uh8XzAojV0Q

Samsun Canlı Haber'e konuşan vatandaşların birçoğu, diğer ülkelerle yaşanan sorunlar karşısında birlik ve beraberlik içinde olunamadığını ve bu durumun Türkiye'nin iç işlerine zarar verdiğini ifade etti

Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu, Türkiye'nin yaşadığı dış sorunlarda insanların birlik ve beraberliği sağlayamadığını, beraberlik sağlandığı takdirde dış politikada başarılı olunabileceğini söyledi.

'BİZ' DEMELİYİZ
İbrahim ÇEBİ: Dış sorunlarda maalesef birlik ve beraberlik içinde olamıyoruz. Ben uzun yıllardır yurtdışında yaşayan bir Türk vatandaşım. Ancak buna rağmen dışlandığımı hissediyorum. Ülkece kendi insanımızı tanımamız ve sevmemiz lazım. Ben demeyi bırakıp, biz demeliyiz. Ancak bu şekilde dışarıya karşı olan sorunların üstesinden gelebiliriz.

GÜÇLÜ DURMALIYIZ
Kasım ÖZDEN: Türkiye'nin dış politikada birlik ve beraberliği sağladığını düşünmüyorum. Ancak birlik ve beraberliği yakalamaz, destek vermezsek bunun sonuçlarını çok kötü yaşarız. Daha güçlü ve sözünü yerine getiren bir tutum sergilememiz gerekiyor.

BİRLİK OLMALIYIZ
Cafer ÖZKAN: Birlik ve beraberliği sağladığımızı düşünmüyorum. Çünkü ülkemizde herkes kendi çıkarı doğrultusunda hareket ediyor. Lakin bir ülke, herkesin kendisini düşünmesiyle var olmaz. Herkesin ortak paydada buluşup, birleşmesiyle var olur. Millet olarak birbirimize kenetlenirsek dış politikada daha güçlü oluruz.

BÜTÜNLÜK BOZULUYOR
Mustafa KARACA: Ülkemiz, çoğu konuda millet birliğini sağlayamıyor bence. Keşke bu birliği sağlasak. Ama herkes kendi ideolojisine göre gruplanıyor. Bu durum da bütünlüğü bozuyor. İç politikada ne kadar ayrı düşsek de dış politikada böyle olmamalı. Dışarıya karşı birlik olduğumuzu göstermemiz lazım.

GRUPLARA AYRILIYORUZ
Tevfik ÖZKANLI: Ülke içinde toplumumuz kendi arasında çok fazla gruplara ayrılıyor. Önemli olan bu ayrımı dış politikaya yansıtmamak. Ama biz bunu beceremiyoruz. Kendi içimizdeki siyasi çatışmaları ve kavgalarımızı dış politikaya yansıtıyoruz. Bir ve beraber olamıyoruz.

BİRLİĞİ SAĞLAYAMIYORUZ
Hasan Basri ARSLAN: Dış politikada güçlü olmamız için önce yurt içinde birliği sağlamamız lazım. Ama maalesef biz ülke olarak bu birliği sağlayamıyoruz. Bu yüzden dış siyasette başarılı olamıyoruz. İnsanımızın ve sistemin değişmesi lazım. Ancak değişim ile başarılı oluruz.

HATALI DAVRANIYORUZ
Coşkun AYDIN: Dış sorunlara karşı yurt içinde birlik ve beraberliği sağlayamıyoruz. Biz sürekli iç siyaseti, dış siyasetle karıştırıyoruz. En büyük hatamız da bu. İçimizde yaşadığımız sorunları dışarıya lanse etmemeliyiz. Tabi ki içerde ne kadar güçlüysek dışarıya karşı da o kadar güçlü oluruz. Ama önce birlik olmayı öğrenmemiz lazım.

MİLLETİMİZİ SEVMELİYİZ
Bekir YANAR: Ülkede yaşanan iç çekişmeler ve görüş ayrılıkları bizim birliğimizi engelliyor. Önce ülkemizi, daha sonra milletimizi sevmemiz lazım ki dış politikada daha güçlü olalım. İç politikada yaşadığımız olaylar maalesef dış siyasete de yansıyor.

GÜÇLÜ DURUYORUZ
Yaşar KAYA: Birlik ve beraberliği iç politikada yeterli ölçüde sağlayamasak da, dış siyasette bunu sağladığımızı düşünüyorum. Önemli bir olay olduğunda millet olarak güçlü bir tutum sergiliyoruz bence.

DEĞER VERİLMİYOR
Hasan YILMAZ: Bence birlik olamıyoruz. Herkes kendi derdine düştüğü için kimse kimsenin sorunu ile ilgilenmiyor. Ülkemizde insana değer verilmiyor artık. İdeolojik ya da etnik farklılıkları ayrıştırarak insanlar birbirinden uzaklaştı. İçte birlik sağlanmayınca bu durum haliyle de dış politikaya da yansıyor.

Esra VURAL