https://www.youtube.com/watch?v=6D4hAE9tRlA

Samsunlu vatandaşlar, özgürlüğün ve demokrasinin temel yapısının 'Cumhuriyet' olduğunu belirterek, cumhuriyet sayesinde huzur içinde yaşadıklarını söyledi

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına, 'Cumhuriyet' kavramını değerlendiren vatandaşlar, 'Cumhuriyet' sayesinde özgür, demokrasi ve insan haklarına uygun bir şekilde yaşadıklarını belirterek, gelecek nesillere 'Cumhuriyet' değerlerini daha güçlü bir şekilde aşılanması gerektiğini ifade etti.

ADALETLİ YARINLAR
Yaşar MARAOĞLU: Cumhuriyet, bu milletin özgür olmasındaki en temel yapıdır. Cumhuriyet sayesinde, insan haklarına uygun bir şekilde ve mutlu bireyler olarak yaşıyoruz. Umarım adaletli ve Atatürk'ün izinde giden bir millet olmaya devam ederiz.

BARIŞI GETİRDİ
Ahmet HAKAN: Cumhuriyet deyince aklıma ilk olarak özgürlük, demokrasi ve adalet kavramları geliyor. Cumhuriyet sayesinde barış, demokrasi ve huzur içinde yaşıyoruz.

DEĞERİNİ BİLMEYİZ
Nermin IŞIK: Cumhur halk demek. Cumhuriyette halkın kendi kendisi idare etmesi anlamına gelmektir. Bu sene bayramımızın da 97. Yılını kutlayacağız. Bu vatan çok zor şartlarda kazanıldı. Cumhuriyet bu ülkeye ilmik ilmik işlendi. Değerini bilmemiz lazım.

TOPRAKLARIMIZ KIYMETLİ
Sibel ÇELİK: Cumhuriyet bize, liderliği, özgürlüğü ve kendini güvende hissetmeyi sağlıyor. Bu vatan ve topraklarımız çok kıymetli. Bu konuda özellikle çocuklarımıza cumhuriyeti çok iyi öğretmemiz lazım. Gelecek onlara emanet. Ve geleceğimiz de cumhuriyetsiz kalmasın.

MİLLİ DUYGU
Zeynep KARABAŞ: Cumhuriyet kelimesini bize ilk Atatürk öğretti. Bizler onun sayesinde cumhuriyeti yaşayabiliyoruz. Öncelikle Atatürk'e çok teşekkür ederim. Cumhuriyet, milli bilincimizi uyandırmak, vatanımıza sahip çıkmak ve bilim alanında ilerlemeyi çağrıştırıyor. Çünkü cumhuriyet, en ileri seviyeye gitmek demektir.

ÖZGÜR YAŞIYORUZ
Yurdanur ÇİÇEK: Cumhuriyetimizin kuruluşunu ve Atatürk'ü çağrıştırıyor. Cumhuriyet bizlere özgürlüğü yaşatıyor. Sınırsız ve sevgi dolu hisler içindeyim. 29 Ekim'i pandemiden dolayı dolu dolu yaşayamasak da bizler için hep unutulmaz günlerdir. Bu günlerin değerini unutmamalıyız.

ÇOK DEĞERLİ
Semih ÖZBAŞ:Atatürk'ü çağrıştırıyor. 29 Ekim'in en önemli konusunun Samsun olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyetin ilanında Atatürk'ün en değer verdiği şehrin Samsun olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet Bayramı'nda Atatürk'ün yeniden hatırlanmasını sağlıyoruz. Milli mücadele ruhunu her zaman ortaya koyuyoruz.

GURUR DUYUYORUM
Miraç GÜNEY: Cumhuriyet, büyük zorluklar ve mücadeleden sonra gelen başarıyı çağrıştırıyor. Türkiye'nin kuruluşundaki en önemli başarılardan birisi olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyetin ilanının 97. yılını kutladığımız için gurur duyuyorum. Nice yıllara.

BAYRAKLAR DALGALANACAK
Necip KAVAKLI: 29 Ekim Cumhuriyet'in ilan edildiği gün. Bugünün önemini herkes bilmeli. Sayılı milli günlerimizden birisi. Tüm her yerde bayraklarımız dalgalanacak. Bu durumdan gurur duyuyorum. Özgürlüğümüz hiç bitmesin.

GEÇMİŞ VE GELECEK
Mehmet Emin ÖZ: Kurtuluşumuzu, özgürlüğümüzü ve Türk Milleti'nin gururunu ifade eder. Cumhuriyet kelimesi bize her şeyi ifade ediyor. Bağımsızlığımız da, özgürlüğümüz de, cumhuriyet sayesinde. Cumhuriyet hem geçmişimizi hem de geleceğimizi ifade eder.