https://youtu.be/TNoLHFuoByo

Sorularımızı yanıtlayan Samsunluların birçoğu CHP'nin Atatürk çizgisinden çıktığına dair söylentilerin dedikodudan ibaret olduğunu söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Atatürk çizgisinden çıktığı iddia ediliyor. Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan Samsunluların birçoğu CHP'nin Atarük çizgisinde ilerlediğini Atatürk çizgisinden çıktığına dair söylentilerin sadece dedikodudan ibaret olduğunu belirtti.

ONLAR DEDİKODU
Barış ARSLAN: CHP, Atatürk ilkelerinden çıkmış olsaydı AK Parti'nin bir çok çıkartmış olduğu yasalara engel olmazdı. Meclis artık milletin Meclis'i değil. Yukarından gelen emire göre hareket ediyor. Eğer CHP olmasaydı, kapalı kapılar ardında bazı yasalar oylanırdı ve kabul edilirdi. CHP Atatürk çizgisinden çıkmamıştır. Söylenenler dedikodu ve kandırmacadır.

VATANDAŞI DÜŞÜNEN YOK
Recai ATABEK: CHP, Atatürk'ün çizgisinden gitseydi bu durumda olmazdı. CHP Atatürk ilke ve inkılaplarını öne sürerek siyaset yapmaya çalışıyo, ancak vatandaşı düşünmüyorlar. Sadece kendilerine göre hareket ediyorlar.

ÇIKARILMAK İSTENİYOR
Dursun YILMAZ: CHP'nin Atatürk çizgisinden kaydığını düşünmüyorum. Söylenenleri anlamsız dedikodular olarak görüyorum. Hatta CHP, çizgisinden çıkarılmak isteniyor. AK Parti hükümeti her konuda bitik odluğundan CHP ile uğraşıyor. Onlar gündemi değiştirme adına bu tür çalışmaların içine giriyor.

ÇİZGİDEN ÇIKANLAR BAŞKA
Yaşar AKMANTEMİZ: CHP, Atatürk çizgisinden çıkmadı. Ama AK Parti Atatürk çizgisinden çıktı. Atatürk'ün kazandırdıklarını silmeye çalışıyorlar. CHP için Atatürk'ün ismini kullanarak bir yarlere gelmeye çalışıyorlar deniliyor ama bunlar sadece dedikodu.

ÇİZGİYİ KORUMALI
Habib ÇİÇEK: CHP Atatürk çizgilerini çok daha net bir şeklide korumalıydı. Bunu başaramadığını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu'nun yıllardır seçimi kaybetmesine rağmen neden hala o koltukta oturuyor ?

ESKİ CHP'LİLER YOK
Kadir İBRAHİMOĞLU: CHP'de Atatürk çizgisi kalmadı. Eskisi gibi Atatürk çizgisinde yürüyen CHP'li yok. Olanlarda partiden ayrılmak zorunda kaldı.

HERKESİN ATATÜRK'Ü
Muammer DOĞRUOĞLU: CHP Atatürk çizgilerinden çıkmadı. Fakat Atatürk bütün Türk milletinin atasıdır. Kimse kendine Atatürk'ü sahiplenmesin. Özellikle CHP'liler, Atatürk'ü kendilerine pay biçmesin.

PRESTİJ KAYBETTİ
Seyit Ahmet ALTIOK: CHP halk arasında eski prestijini kaybetti. Bende eskiden CHP'nin görüşünü beğenirdim ama birkaç yıldır fikrim değişti. Yaptıkları siyaset Atatürk'ün görüş ve düşüncelerine uymadığını düşünüyorum.

İLKELER SAPTIRILIYOR
Emre BEDİR: Uzun zamandır CHP'nin Atatürk'ün çizgisinden çıktığını savunan bir kesim var. Benim görüşümde CHP'de Atatürk'ün görüşlerinin saptırıldığından yanayım. CHP'de Atatürk ilkelerinde yürüyen kemik bir kitle var.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ