https://www.youtube.com/watch?v=8vAkxCBivgI

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde ev ve işyerleri su baskına uğrayan vatandaşlar
mağdur olduklarını belirterek, yetkililerden destek beklediklerini söyledi

Samsun'da şiddetli yağış Samsun'un Terme, Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerinde sele neden oldu. Çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Samsun Canlı Haber'e konuşan Çarşamba İlçesi'ndeki selzedeler, eşyalarının kullanılamaz halde olduklarını ve yardım beklediklerini söyledi

ZARARIMIZ VAR
Ersan TEKİN: Yağmur aralıklı yağdı ama ilçemizde olumsuz yönde etkili oldu. Mahallemizde altyapı sorunumuz var. Büyükşehir Belediyesi bize yardımcı olur ve bu sorunu çözerse çok memnun oluruz. Her yağmur yağdığında aynı sorunu yaşıyoruz. İş yerimizi su bastı ve zararımız var. Allah daha kötüsünü göstermesin.

İNSANLAR MAĞDUR
HAVA DURSUN: Komşularımın evini hep su bastı. İnsanlar çok mağdur. Yağmur 3 saat boyunca durmadan yağdı. 5 yaşında çocuk suyun içinde kaldı. Alt katların her yer su içinde. Allah herkesin yardımcısı olsun.

PERİŞAN OLDUK
Sakine KURUKAYA: Bütün eşyalarım suyun içinde kaldı. Evim kalınacak durumda değil. Çoluk, çocuk perişan oldu. Ne yapacağız bilmiyoruz. Çaresiz kaldık.

ÇOK KORKTUK
Hüsniye YÜCEBAŞ: Evimi su bastı. Güçlükle aldığım eşyalarım battı. Tek yaşıyorum. Çok zor durumda kaldık, çok korktuk. Komşularla birbirimize yardım ettik.

MAĞDUR OLDUK
Aynur TATBALCI: Yağmur sabaha karşı yağmaya başladı ve evimin her yerinden içeri su doldu. Burada mağdur olan biziz. Ne yapacağımızı bilmez haldeyiz.

ÇÖZÜM BULUNSUN
Hasan ÇOLAK: Yol yapılmadan önce evimizin önü yüksekti ancak yol yapımından sonra evimiz alçakta kaldı ve sonuç ortada. Çarşamba Belediye Başkanı'ndan altyapı sorununa çözüm bulmasını istiyorum. Bunu daha önce de yaşadık, yine yaşayacağız. Acilen bir çözüm getirilmesi gerek.

GÖLE DÖNDÜ
Ayşe SARIOĞLU: Her yağmur yağdığında bu manzarayla karşılaşıyoruz. Sokağımızda giderlerin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bu sebepten her yağmur yağdığında sokaklar adeta göle dönüşüyor.

HASAR BÜYÜK
Sadiye BOZKIR: Su ikinci merdivene kadar gelmiş ama gece olduğu için ben hiçbir şey duymadım. Yeni aldığımız araba ve diğer arabamız da yaşanan afetten dolayı hasar gördü.

EVİMİZİ SU BASTI
Fatma AYSEL: Çok kötü bir durumdayız. Allah düşmanımızın başına vermesin. Ne zaman yağmur yağsa çok korkuyoruz. Ne zaman böyle yağmur yağsa evlerimizi su basıyor.

EŞYALAR MAHFOLDU
Muhsin AKÇAY: Evimizi su bastı. Diz hizasında suyun içinde kaldık. Çok mağduruz ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çocuklar boğulur diye üst kata çıkardık. Eşyaların hepsi kullanılmaz halde ve çok fazla maddi hasar var. Eşyalarımızın hepsini atmak zorundayız.

KOMŞULARIM KOŞTU
Akgül DEMİREL: Evimi iki tarafdan da su bastı. Çocuklarım gelmese boğulabilirdim. Eşyalarım suyun içinde kaldı ve kullanılmayacak haldeler. Benim kimsem yok. Tek başımaydım. Komşularım yardım etti. Evin için çamur oldu ve eşyalarım çöp oldu.

Esra VURAL-Mustafa İNAN