https://www.youtube.com/watch?v=dANKSQ0okz8

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde su baskını yaşanan mahallelerdeki vatandaşların birçoğu altyapı sorunları ile ilgili bir çalışma yapılmadığını, giderlerinin tıkalı olduğunu ve yeni bir yağışta tekrar aynı sorunları yaşamak istemediklerini söyledi

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde yaklaşık bir ay önce etkili olan sağanak nedeniyle yaşanan sel felaketinin ardından SASKİ'nin hiçbir çalışma yapılmadığını ifade eden sel mağduru vatandaşlar, altyapıların halen tıkalı olduğunu ve acil çözüm beklediklerini söyledi.

SÖZ TUTULSUN
Yaşar ÇELEBİ: Sel felaketi olduğunda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir geldi. Kendisinden en geç bir yıl içerisinde Çarşamba'nın alt yapısının yenilenmesi için söz aldık. Fakat şu anda mahallemizin iki gideri var ve ikisi de tıkalı. Yine aynı şekilde yağmur yağsa aynı sorunlarla karşılaşacağız. Felaketin üzerinden 20 günden fazla oldu geçti ama sorunlarımız çözülmedi. Sorunlarımızın acil olarak çözülmesini istiyoruz.

ALTYAPI YOK
Abdullah KAHRAMAN: Çarşamba'da altyapı olmadığı için su baskınları gerçekleşti. Eğer altyapımız sağlam olsaydı böyle bir sorun yaşanmaz, vatandaş'da bu kadar mağdur olmazdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'den söz aldık fakat yaklaşık bir aydır ne gelen var ne giden.

2000 YILINDAN BERİ VAR
Süleyman GÜNDOĞDU: Şu anda mahallemizde sorunlar çözülmüş değil. 2000 yılından bu yana altyapı sorunu var. Mahallede iki rögar kapağı var ikisi de tıkalı. Yine bir yağmur yağsa aynı sorunla karşı karşıya kalacağız.

ÇALIŞMA YAPILMADI
Ahmet TEKİN: Bizi değil ama kiracılarımızın zararı büyük. SASKİ ekipleri o günden sonra bir çalışma yapmadı. Hala giderler tıkalı. Yine aynı şekilde yağmur yağsa, aynı sorunla karşı karşıya kalacağız.

SORUNLAR DEVAM EDİYOR
Hacıbey KAYA: Sorunlarımız hala çözülmedi. O günden sonra SASKİ'nin hiçbir çalışması olmadı. Milletvekilleri, Belediye başkanları o gün geldi ve incelemelerde bulundu fakat ondan sonra hiç kimse gelmedi.

DUYARLI OLSUNLAR
Erdoğan GEÇER: Altyapı sorunumuz olduğu için su baskınları oldu. Belediye başkanları altyapı sorunlarını çözeceklerini söylemişti. Fakat şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Ama kendilerinin duyarlı olup altyapı sorunumuzu gidereceklerini düşünüyorum.

ÇALIŞMA YOK
Salih KOCAKAŞ: Yaklaşık bir ay önce yoğun yağan yağmur sonrası mahallemizde birçok evi su batı. Su baskının olduğu zaman SASKİ tarafından çalışma yapılmadı. Fakat ondan sonrada herhangi bir alt yapı çalışması ya da giderlerin temizlenmesi ile ilgili bir çalışma yapıldığını görmedim.

ÇÖZÜLMEDİ
Fatma DUMAN: Mahallemizde altyapı sorunu var. Bu yüzden her şiddetli yağışta su baskınları oluyor. Su baskının olduğu gün sadece ekipler geldi. Onun dışında ne gelen oldu, ne giden. Altyapı sorunu çözülecek dediler o da çözülmedi. Biz her yağmur yağdığında evimize su basmasını istemiyoruz.

PARASI NEYSE VERELİM
Sevim AKÇAY: Sel baskını olduğunda evimi su bastı. Bizim mahallemizin sadece iki gideri var koca mahalleye yetmiyor. Yetkililer sorunumuzu çözeceğini söyledi fakat o günden beri gelen giden yok. Belediyenin parası yoksa, masrafı neyse biz karşılayalım. Yeter ki sorunumuz çözülsün.

KORKUYORUZ
Nimet DUMAN: Yaşadığımız şey kolay değil. Evimizi su bastı ve bütün eşyalarımızı çöpe atmak zorunda kaldık. Altyapı sıkıntımız olduğu için yarın yine yağmur yağsa yine aynısı olacak. Her yağmur yağdığında çocuklarım evimizi yine su basacak diye korkuyorum. Yetkililerin bir an önce sorunumuzu çözmesini istiyoruz.

BEKLİYORUZ
Muhsin AKÇAY: Altyapı sorunumuz ile ilgili sel baskınından sonra sonra herhangi bir çalışma olmadı. Yolu yükselttikleri için evimiz aşağıda kaldı ve yağmur yağdığında da su baskını yaşandı. Yılda bir kaç defa su baskını oluyor. Biz kendimizce sorunumuzu çözmeye çalıştık ama yapamadık. Belediye Başkanı ise 1-2 ay içerisinde sorunumuzun çözüleceğini söyledi. Hala bekliyoruz.

ADIM ATILMADI
Sıtkı ÖZKAN: Su baskınından sonra hiç kimse gelmedi. Aynı sorunlarımız devam ediyor. 2000 yılından beri altyapı sorunumuz giderilecek deniliyor ama bir adım atılmış değil.

Esra VURAL