https://youtu.be/NY4N2eURUrI

Sorularımızı yanıtlayan Çarşambalı vatandaşlar, ilçeye kurulan biyokütle enerji santralinin hem insan ve çevre sağlığına, hem de tarıma olumsuz etkileyeceğini belirterek, santralin faaliyete geçmesini istemediklerini söyledi

Samsun Canlı Haber T;V mikrofonlarına konuşan Çarşambalı vatandaşlar, Çarşamba'nın Eğercili Mahallesi'ne kurulan biyokütle enerji santralinin Büyük Ova'ya kurulmaması gerektiğini, faaliyete geçtiği takdirde hem insan ve çevre sağlığını, hem de tarım faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyeceğini belirtti.

NEFES ALAMIYORUZ
Ali AYHAN: Santralin Çarşamba'daki tüm vatandaşa zararı olduğunu düşünüyorum. Çiftçi üretim yapamıyor, esnaf aynı şekilde kötü durumda. Santral demek kanserojen madde demek. Biz santralin faaliyet göstermesini istemiyoruz. Nefes alamıyoruz.

ÖRNEKLERİ KÖTÜ
Nihat KAHRAMAN: İlçemizde santrali olmasını istemiyoruz. Çünkü santralin olduğu yerde insanlar, yayılan kimyasal maddelerden dolayı hasta oluyor. Bunun diğer şehirlerde de kötü örnekleri olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda Çarşamba'da çiftçiler de büyük sıkıntıda. Santral faaliyete geçerse tarım biter.

ZARARLARI OLACAK
Cemil IŞILDAK: Benim araştırdığım kadarıyla santralin zararları olacak. Çarşamba Ovası'nda birçok sebze ve meyve yetişiyor. Santral faaliyete geçtiğinde ilçenin doğal yapısını bozacak. Aynı zamanda insanların da olumsuz yönde etkileneceğini düşünüyorum.

SANTRALE HAYIR
Celil ŞENGÜL:Çarşamba için santrale 'Hayır' diyorum. Sağlığımız kötü şekilde etkilenecek. Hayvanlarımız da aynı şekilde. Zaten tarım yapamaz hale geldik. Santral genel olarak her şeyi kötü etkileyecek.

SAĞLIĞIMIZ BOZULUYOR
Cemil KARTAL: Santralin yapılmamasını istiyoruz. Zaten hava kirliliği nedeniyle boğuluyoruz. Vatandaş zor durumda. Bizi kim düşünecek şimdi? Sağlığımızla beraber her şey olumsuz etkileniyor. Çarşamba Ovası'nda santral olmaz. Bu verimli toprakları santral ile yok etmeyin. Geleceğimiz yok oluyor.

YERİ YANLIŞ
Ali TOZMAZ: Devam edan biyokütle enerji santralinin en başından beri yanlış olduğunu düşünüyorum. Samsun'a, Çarşamba'ya yapılan yatırıma karşı değilim. Santralin yerine karşıyım. Dağlık alanlara kurulsun. Ovamızın ortasına kurulmamalıydı.

OVAMIZ KİRLETİLMESİN
Sabri ZEREN:Santral bu ovaya yapılmış en büyük haksızlık. Santrali hiçbir zaman istemedik ve hala istemiyoruz. Biz ovamızın kirletilmesine karşıyız.

ZARARI BAŞLADI
Fahrettin KAHRAMAN:Santral şimdiden köylerimize, ürünlerimize ve sebzelerimize zarar verdi. Santrali istemiyoruz ve yetkililerin santrali, ovamıza uygun görmemesini istiyoruz.

BURADA OLMAZ
Hüseyin UYSAL: Santral ile ilgili bilimsel araştırmaları takip ediyorum. Önemli olan bölgemize ve ovamıza zarar vermeyen bir oluşumu desteklemek. Ama olumsuz bir unsur varsa buna da karşıyız. Çarşamba Ovası tarımsal bir alan ve buraya böyle bir şey yapılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum.

OVAYI ZEHİRLEYECEK
Hasan ALPER:Bizim söyleyecek bir şeyimiz yok. Yetkililer kararını vermiş.Santrale karşıyız. Ovamızı zehirleyecek. Ama şu an hala çalışmaları devam ediyor. Diyecek bir şey yok.

Esra VURAL -Yasin YILDIZ