Samsun Çarşamba'da kurulan biyokütle enerji santralinde, bugün yeniden bilirkişi incelemesi yapılacak. İnceleme öncesi yöre halkı "Çarşamba BES'e karşı' pankartlarıyla  toplandılar

Samsun'un Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesi'nde kurulan biyokütle enerji santrali ile ilgili Danıştay 6. Dairesi'nin, bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine, bölgede yeniden keşif ve inceleme yapılacak. 

İNCELEME YAPILACAK

Biyokütle enerji santraline karşı açılan davalardan biri olan 'ÇED Gerekli Değildir' kararının iptali ile ilgili Danıştay 6. Dairesi bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu belirterek kararı bozmuştu. Yeni bilirkişi heyeti  bugün saat 11.30'da bölgeye giderek incelemelerde bulunacak.

BAŞKANLAR ÇAĞRI YAPTI

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ve Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ise yaptıkları açıklamada, "Bilirkişi heyeti geliyor. Haydi Samsun! 18 Kasım'da Eğercili Mahallesi'nde saat 10.30'da ovana sahip çık.  Doğduğum yerde doymak istiyorum"diyerek sosyal medyadan çağrıda bulundular. 

BU KEZ UMUDUMUZ VAR

Av. Serpil Dönmez, geçtiğimiz günlerde Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada İncelemeler sonucunda çıkacak rapordan umutlu olduklarını söylemişti. Dönmez, "Keşif ve inceleme yapıldıktan 30 gün içinde rapor hazırlanacak. Bilirkişi heyetinde bölgedeki etki alanına hakim olmayan kişiler de gelecek. Önceki bilirkişiler alanında çok yetkin değildi. Bunu zaten hazırladıkları raporda da gördük. Bilirkişi raporunda yeterli araştırma yapılmamıştı. Bilirkişiler, davalı şirketin proje tanıtım dosyasında yer alan bilgileri kopyalayıp, yapıştırararak bir rapor hazırlamıştı" ifadelerini kullanmıştı.