https://youtu.be/zd_MqtCNsO8

Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesi'ndeki yöre halkı, tepkilere rağmen devam eden biyokütle enerji santralinin arkasında siyasi güçlerin olduğunu belirtti

Samsun'un Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesi'nde kurulan biyokütle enerji santralinin inşaatı, vatandaşların tepkilerine rağmen devam ediyor. Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan yöre halkı, tesisin arkasında siyasi güçlerin olduğunu ve yöre halkının fikri alınmadan santral kurulduğunu ifade etti.

FİKRİMİZ ALINMADI
Mustafa KAYGUSUZ: Bu işin içinde siyasilerin olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Çarşamba Ovası'nın ortasına bu santrali kuracaklar. Biz yöre halkı olarak zehirlenmek istemiyoruz. Mahallemizin muhtarı, Belediye Başkanımız, hiç kimse bizim fikrimizi almadı, bizimle konuşmadı.

BİZİ DÜŞÜNEN YOK
İbrahim UĞURLU: Santralin bu kadar tepkilere rağmen hala devam etmesinin arkasında siyasilerin olduğunu düşünüyorum. Eğer siyasilerin bir çıkarı olmasaydı santral Çarşamba Ovası'na kurulmazdı. Yöre halkı olarak santrali istemiyoruz. Konu ile ilgili ne belediye başkanı ne de bir siyasi gelip fikrimizi sordu. Çünkü herkes kendi çıkarına göre hareket ediyor. Bizi düşünen yok.

GÜCÜMÜZ YETMİYOR
Hüseyin ATEŞ: Santralin tam yanında arazim var. Benden de arazimi istediler ama vermedim. Santralin bize zarar vereceğini biliyorum. Samsunlu siyasiler ses çıkartmıyor çünkü santralle ortak olduklarını düşünüyorum. Biz ne kadar sesimizi çıkartmaya çalışsak da gücümüz yetmiyor. Hiç kimse gelip bizim fikrimizi sormadı.

SİYASİLER ARKA ÇIKIYOR
Seyfettin YAVAN: Yöre halkı olarak santrali istemiyoruz. Halk olarak diken üstünde oturuyoruz çünkü tek geçim kaynağımız bu topraklar. Bu kadar tepkiye rağmen inşaata devam edecek gücü siyasilerden aldıklarını düşünüyorum. Siyasiler santrale arka çıkıyor. Kimse bizim fikrimizi almadı. Biz yöre halkı olarak ovamızda santral istemiyoruz.

BİZİMLE GÖRÜŞÜLMEDİ
Ahmet UNUTMA: Yöre halkı olarak karşı çıkmamıza rağmen santral inşaatı hala devam ediyor. Direnmemize rağmen hala inşaatının devam etmesinin tek sebebi siyasiler. Eğer işin içinde siyasiler olmasaydı santral bu kadar ilerlemezdi. İşin kötüsü de biz bu kadar direnmemize rağmen hiç bir siyasi gelip bizimle görüşmedi ve fikrimizi almadı.

SESİMİZİ DUYMUYORLAR
Tanju ERDOĞAN: Çarşamba Ovamız batıyor. Santral ovamıza kurulursa ovamız yok olacak. Bu konuya neden siyasiler ses çıkarmıyor? Neden sesimizi duymuyorlar? En garip olanı da yörede yaşayanlar olarak bizlerin hiçbir şekilde fikri alınmadı. Kimse köylünün yanında değil.

YANIMIZA GELMEDİ
Adem AYDEMİR: Santrale karşı olmamıza rağmen hiç bir siyasi sesimizi duymuyor. Konu ile ilgili mahalleye muhtar bile gelmiyor. Kimse birşey demeden, fikrimizi almadan santrali kurdular.

BÜTÜN GÜÇ SİYASİLERDE
Kadir ACA: Çarşamba Ovası'na santralin kurulmasında siyasilerinde parmağının olduğunu düşünüyorum. Santral ile ilgili bütün güç siyasilerde. Mahkeme, bizden yana karar veriyor ama bir üst mahkemede ne oluyorsa işler bozuluyor. Konu ile ilgili ne belediye başkanı ne de bir siyasi gelip bizi dinledi.

SES YOK, ÇIKAR ÇOK
Davut KARACA: Siyasilerin çıkarı olduğu için Çarşamba Ovası'na kurulan santrale ses çıkartmıyorlar. Buraya bir kere gelip de bizim derdimizi dinlemediler. Belediye Başkanı yanımıza gelip de santralle ilgili faydasından veya zararından hiç bahsetmedi. Kimse ses çıkartmıyor demek ki çıkarları var.

Esra VURAL - Yasin YILDIZ