https://www.youtube.com/watch?v=yrHneIU-x-U

Türk-İş Samsun İl Temsilcisi Şaban Çılgın, "Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi" adıyla yapılmak istenen düzenlemelere karşı çıktıklarını belirterek, "Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş in kırmızı çizgisidir" dedi

Türk-İş Samsun İl Temsilcisi Şaban Çılgın, hükümetin kıdem tazminatını "tamamlayıcı emeklilik sistemi” adı altında fona dönüştürmek istemesine karşı olduklarını söyledi.

KABUL ETMİYORUZ
Türk-İş Eğitim Merkezi Sosyal Tesisleri'nde Türk-İş’e bağlı sendika temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen "Kıdem tazminatıma dokunma" etkinliğinde basın açıklaması yapan Türk-İş Samsun İl Temsilcisi Şaban Çılgın, kıdem tazminatı ile ilgili çalışmaları istemediklerini söyledi. Çılgın, "Bu konuda sosyal taraflar arasında mutabakat da yoktur. Ekonomide mevcut sıkıntıların aşılması için çözüm yine işçide aranıyor. Fatura işçiye kesiliyor. Kıdem tazminatı hakkımız masaya yatırılmak isteniyor. Daha esnek bir çalışma düzeni kabul ettirilmeye çalışılıyor. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz" dedi.

TAZMİNATIMA DOKUNMA
Böyle bir teklifin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzurunu bozduğunu ifade eden Başkan Çılgın, "Kıdem tazminatı koşulları ve çerçevesi kanunla çizilmiş, uzun yıllardan beri fiilen var olan temel bir müessesedir. Türk-İş kıdem tazminatına ilişkin olarak yıllardan beri süregelen görüşünü bugün de muhafaza etmektedir. Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş in kırmızı çizgisidir. Konfederasyonumuz 21, 22 ve 23'cü Olağan Genel Kurullarında "kıdem tazminatı" ile ilgili olarak oybirliğiyle alınan kararın gereği yerine getirilecektir.Kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlara belirli süreli iş sözleşmesi yaptırılması gibi, bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olmayadevam edeceğiz " diye konuştu.

Başkan Çılgın ayrıca Türkiye'nin her yerinde yeni bir kampanya başlattıklatını hazırlanan asfişleri binaların, iş yerlerin ve evlerin afişlerle donatılacağını söyledi.

Yasin YILDIZ