https://youtu.be/7pfj5I9ojdI

Samsunlu vatandaşlar, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Mevlana Camisi’ne yapılan polis operasyonunu kınadı

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Mevlana Camisi’ne yapılan polis operasyonunu, Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına değerlendiren vatandaşlar, bu durumun islam karşıtı ve ırkçı bir durum olduğunu söyleyerek, yapılan saldırıya tepki gösterdi.

BÜYÜK YANLIŞ
Güven APAYDIN: Camiler müslüman insanların ibadet ettiği mekanlardır. Dini mekanlara bu tür baskın ya da saldırıların düzenlenmesi hiç hoş değil. Camiye yapılan bu saldırıları kınıyorum. Müslümanlara karşı yapılan büyük yanlışlardan biri olduğunu düşünüyorum.

ARTIK DURSUN
Ali İNCİ: Almanya'dan bize dost olmaz. Bütün Hristiyan alemi birleşti ama islam alemi dünyaya karşı bir türlü birleşemedi. Birlik olamıyoruz. Fakat biz Hristiyanlara boyun eğmeyeceğiz. Camilere ve islam alemine yapılan bu saldırılar artık durmalı.

MESAJ VERİLMELİ
Kenan MERCAN: Camiye yapılan bu baskın, çirkin bir saldırıdır. Böyle konuları gündeme getirerek dünyaya bir mesaj verilmeli. Fakat insanlar da ne diyeceğini bilmiyor. Sokakta huzur olursa her şey daha güzel olur diye düşünüyorum.

SALDIRIYA KARŞIYIZ
Uğur ATMACA: Her ne olursa olsun camiye yapılan saldırılar doğru değil. Bunların olmaması gerekiyor. Siyasi amaçla polislerin camilere saldırı düzenlemesi çok yanlış. Müslüman aleminin ibadet yerine yapılan her türlü saldırıya karşıyız.

DOĞRU DEĞİL
Hasan ÇAKIR: Almanya'nın ne yapacağı belli olmuyor. Camiye yapılan saldırıyı ise kınıyoruz.Müslüman insanların ibadet yaptığı yere yapılan saldırıları doğru bulmuyoruz. Fakat elimizden de gelen bir şey olmuyor.

BU BİR SAYGISIZLIK
Hayat ÇAKIR:Bizler camilerimize ayakkabı ve terlik ile girmemeye bile dikkat ederken Berlin'de polisler tarafından camiye saldırı yapılması hiç hoş değil. Yapılan bu saldırıyı sonuna kadar kınıyoruz. Keşke böyle olmasaydı. Müslümanlara yapılan büyük bir saygısızlıktır.

SAYGI DUYULMALI
Fetih YILMAZ: Türklerin çok olduğu bir ülkede camiye saldırı yapmaları doğru değil. Herkes insanların ibadetine saygı duymalı. Bizler onların kiliselerine saldırı yapmıyoruz. İslamiyete karşı düzenlenen bu saldırıyı araştırmamız gerekiyor. Almanların böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum. Hristiyanların yaptığını düşünüyorum.

DÜŞMANIMIZ ÇOK
Ali KARELOĞLU: Gördüğümüz ve duyduğumuz kadarıyla İslam aleminin düşmanı oldukça çok. Camilere yapılan saldırıyı kınıyoruz. Elimizden kınamaktan başka bir şey gelmiyor. Bu tarz olaylarla bir daha karşılaşmamayı diliyoruz.

TAMAMEN SAÇMALIK
İlhan UYAR: Kim olursa olsun, kim hangi dine mensupsa ona saygı göstermemiz gerekiyor. Berlin'de camiye yapılmış olan saldırıyı tamamen saçmalık olarak buluyorum. İnanıp inanmamak farklı bir konu. Fakat hiç kimsenin görüşüne saygısızlık yapamayız.

İZİN VERMEYECEĞİZ
Şennur ÇALOVA:Berlin'de camiiye yapılan saldırıda müslüman aleminin gözümüzü korkutup bir savaş havası vermeye çalışıyorlar. Fakat bilmiyorlar ki Türkleri hiç bir zaman yıldıramayacaklar. Aamaçlarına hiç bir şekilde ulaşamayacaklar. İzin vermeyeceğiz.