https://www.youtube.com/watch?v=RmqVTQcEllo&t=11s

Samsun'da Cemalletin Lafçı, Büyükşehir Belediyesi tarafından arazisinin izinsiz bir şekilde kullanıldığını belirten ve işgal edildiğini öne sürdü

Samsun'un Kavak İlçesi'nde tapulu arsası bulunan Cemalettin Lafçı Büyükşehir Belediyesi tarafından arazisinin izinsiz bir şekilde kullanıldığını ve işgal edildiğini söyledi.

EFELİK YAPTILAR
Bekdemir Mahallesi'nde yaşayan Lafçı, tapulu arazisine taş kırma makinelerinin konulduğunu bu işlem sırasında arazisindeki çitlerinde kırıldığımı iddia etti. Bu durumdan şikayetçi olduğunu belirten Cemalettin Lafçı, ''Bana 'parası neyse veririz' diyerek efelik yaptılar. Ne bir ücret ne de bir kira ödendi. Arazimizin etrafındaki çitleri bize sormadan kırıp attılar. Tapuyu bile parsellemişler. Bunu yaparken bize haber verilmedi, mağduruz'' dedi.

HANEME TECAVÜZ EDİLDİ
Cemalettin Lafçı, savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, "
''Arazinin tapusu bana ait olduğu halde arazime tecavüz ederek makinaları getirdiler. Hiçbir kamulaştırma yok, hiçbir izin yok, hatta savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ne yaptıysak önüne geçemiyoruz. Vatandaş olarak haklarıma sahip çıkılmasını istiyorum. Bununla ilgili mücadelemi vereceğim" diye konuştu.

İZİN DE ALMADILAR
Bu durumun tamamen hukuk dışı olduğuna vurgu yapan Latçı, ''Hangi çağda yaşıyoruz ki bu kadar hukuk dışı, izin alınmadan bir kişiye hak ihlali yapılmaktadır. Benimle birlikte olan amcazadelerimin de arsalarının üstüne konulmuş durumda. Sahibi olduğum arsanın üstünde istemediğim durumlar meydana gelmekte. Köyüme bu kadar zarar veren bir hadiseye istemsizce ortak oluyorum'' şeklinde konuştu.

Emre ÖNCEL, Tuğba SÖYLEMEZ