https://www.youtube.com/watch?v=U_0Joed3BCU&feature=youtu.be

Yabancılar Çarşısı esnafı, pandemi döneminde esnafa destek olmasını istedikleri Büyükşehir Belediyesi'nden gelen 'Gıda yardımı yapabiliriz' açıklamasının, içlerini acıttığını söyledi

Samsun Yabancılar Çarşısı esnafı, koronavirüs sürecinde sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi'nden destek istedi. Hem manevi hem de kiralar konusunda destek bekleyen esnaf, belediye yetkililerinin yaptığı 'Gıda yardımı gönderebiliriz' açıklamasıyla derinden yaralandı.

SORUNUMUZ GIDA DEĞİL
Yaşanan durumu üzülerek anlatan esnaf Temel Samangül, “Koronavirüsten dolayı çok sıkıntılı bir dönem yaşadık. Esnaf olarak Büyükşehir Belediyesi’nden destek istendi. Kira alınmamasını talep ettik. Ancak onlar bize evlerimize gıda yardımı yapma talebinde bulundu. Biz çok şükür evimize ekmek götürüyoruz. Bu konu gıdayla çözülecek bir sorun değil” diye konuştu.

BİZİ RENCİDE ETTİ
Konunun sadece kendisinin değil, tüm çarşı esnafının içini acıttığını ve rencide olduklarını ifade eden Samangül, “Büyükşehir Belediyesi, sadece benim değil tüm esnafın içini acıttı. Biz çaresizlik içerisinde değiliz. Biz esnafa kolaylık sağlamasını isterken, erzak yardımı yapabileceklerini söylemeleri hoş değildi. Erzak yardımı, erzak ihtiyacı olan insanlara yapılır. İlk önce o durumda olan insanlara yardım etsinler. Yabancılar Pazarı esnafı olarak böyle bir yaklaşımımız olmadı. Bir çözüm yolu aramak için danıştık. Bu konu tüm esnafımızı rencide etti ve çok üzdü. Biz destek istedik, onlar size erzak yollayalım dedi" ifadelerini kullandı.

Esra VURAL - Yasin YILDIZ