https://youtu.be/54QV_pxKZWw

Canik Gençlikspor Boks Takımı Antrenörü Nihat Bilir, "Bu sezon ilk hedefimiz müsabık sporcularımızın Milli Takım kotası almak. Ardından ise Ay-Yıldızlı forma ile Olimpiyatlarda ülkemiz adına boy göstermek" dedi

TALEPLERE YETİŞEMİYORUZ

Yeni sezon hazırlıklarını yoğun tempoda sürdüren Canik Gençlikspor Boks Takımı Antrenörü Nihat Bilir ve geçtiğimiz yıl Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Berat Acar, Samsun Canlı Haber mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. Sezonu Türkiye Şampiyonası'nda altın madalyalar ile açmak istediklerini belirten Antrenör Nihat Bilir, "Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl neredeyse bütün yarışmalar iptal oldu. Bizde herkes gibi 6 aylık ara vermiştik. Ancak geçtiğimiz ay sahalara döndük. Pandemi sonrasında altyapıda müthiş bir talep var. Artık taleplere yetişmekte zorlanıyoruz" şeklinde konuştu.

İLK HEDEF AVRUPA

Antrenör Nihat Bilir, "Geçtiğimiz yıllarda birçok sporcumuzu Milli Takıma kazandırdık. Bu yılda kazandırmak için sıkı bir çalışma programı uyguluyoruz. Sporcularımızın ilk etapta hedefi Milli Takım kotasına girmek. Ardından ise Milli forma ile Olimpiyatlarda ülkemiz adına boy göstermek. Gelecek adına çok umutluyuz" dedi. Milli Boksör Berat Acar, "Pandemi nedeniyle 6 aylık bir ara verildi. Ama ben köyde çalışarak bu arayı iyi değerlendirdim. Bu yıl hedefim önce Avrupa Şampiyonluğu ardından 2021 yılında yapılacak Olimpiyatlarda ülkemi ve Samsun'u en iyi şekilde temsil etmek" ifadelerini kullandı.

Mustafa CİVELEK