Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Samsun Medya Grubu muhabiri Merve İlhan'ın konuğu olarak, samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Deveci, Atakum'da pandemi döneminde gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra önümüzdeki süreçteki projeler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunuyor.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, pandemi döneminde hem vatandaşların yardımına koşup, hem de hizmet ederek tasarruf sağladıkların bildirdi. Deveci, "Vatandaşların Atakum Belediyesi'nin bütçesini oluşturduğu vergiler adil, şeffaf ve ihtiyaç çözecek şekilde harcanıyor" dedi.

ELİNİZ İKİ YAKAMDA OLSUN

Samsun Medya Grubu muhabiri Merve İlhan'ın konuğu olan Başkan Deveci, "Seçim çalışmalarına başladığım günden beri söylediğim bir söz var. Benim elim sizin omzunuzda, sizin eliniz de benim iki yakamda olsun. Bana, 'Benim paramı nereye harcıyorsunuz'  sorusunu sormak gibi bir göreviniz var" diye konuştu.

40 MİLYON TL BORÇ ÖDENDİ

Hem hizmet edip hem de tasarruf sağladıklarını ifade eden Deveci, "Sorgulayan yurttaş ve hesap verebilen belediye başkanı olduğu sürece bizim bütçemiz yetiyor da artıyor bile. Biz şu anda tasarruf ettiğimiz bütçeyi kullanıyoruz. Yeni bir kaynak üretmedik. Var olan arsaların hem değerleri düşük hem de hepsi hacizli. Biz hizmeti planlayarak tasarruf ediyoruz ve göreve geldiğimiz günden bu yana 40 milyon lira borç ödedik" diye konuştu. 

TÜRKİYE'NİN İHTİYACINI KARŞILIYOR

Çarşamba ve Bafra Ovası'nı koruması gerektiğini ifade eden Başkan Deveci, "Bir daha Çarşamba Ovası gibi değerli bir araziyi yerine getirebilme gücümüz yok. Bu iki ova zaten Türkiye'nin ihtiyacını karşılıyor. Anadolu'ya Allah vermiş. Yeter ki biz buradan üretelim, sağlıklı ürünümüz var diyelim ama demiyoruz. Var olanı da yavaş yavaş geriletiyoruz" diye konuştu.

YAPMA BE KARDEŞİM

Biyokütle Enerji Santrali'ni yapan firmaya seslenen Başkan Deveci, "Oraya yapma be kardeşim. Türkiye'de birçok kırsal alan var. Oralara bir yere yapın. Kıymayın Çarşamba Ovası'na. Enerjiye çok ihtiyaç var ama neden tarım arazisi? Neden denizin kenarı? Bu soruların cevabı yok" dedi.

Merve İLHAN