https://youtu.be/b2q2H5jEMjc

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse karşı tedbirlerin iyi uygulandığı iller arasında Samsun'u örnek gösterdi. Ancak Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, vaka sayıları azalsa da insanların kurallara uymadığını belirterek, "Maskeye, mesafeye ve el hijyenine uymaya devam etmemiz lazım" dedi.

UMURSAMAZLAR
Nevziye ABONOZ: Vaka sayılarının Samsun'da azaldığını düşünmüyorum. Çünkü insanlarımız maskesiz gezip, sosyal mesafe kurallarına uymuyor. Yani oldukça umursamazlar. Bundan ötürü de vaka sayılarının azaldığını düşünmüyorum.

KURALLARA UYMALIYIZ
Yaşar TÜRKÖZDER: Samsun'da ilk verilere nazaran bir azalma söz konusu. Ama birçok kişi kurallara uymuyor. Vatandaşlar umursamıyor, biz bile uyarıda bulunduğumuzda tepki veriyorlar. Devletimiz vatandaşımızın sağlığı için elinden geleni yapıyor. Biz de kurallara uymalıyız.

BİLİNÇLENMELİYİZ
Muhammed YAKA: Samsun'da kurallara şu anda pek uyulmadığını görüyoruz. İnsanlarımızın biraz daha bilinçlenmesi gerekiyor. İnsanlar ilk başlarda sosyal hayattan kısıtlamıştı ama şimdi hiç bir şey yokmuş gibi sokaklarda, kafelerde geziyorlar. Ben vakaların azaldığını düşünmüyorum.

VERİLER DOĞRU DEĞİL
Cengiz UZUN: Samsun'da vakaların azaldığını düşünmüyorum. Kesinlikle kurallara uyulmuyor. Hatta devletin resmi açıklamalarının gerçeğe yakın veriler olduğunu düşünüyorum. Kurallar konusunda da eğer maskeden bahsedersek yüzde sekseni bu kurala uyuyor. O da cezai işlem uygulandığı için.

POLİSİ GÖREN
MASKE TAKIYOR
Yunus CENGİL: Doğruyu söylemek gerekirse polisi gören maske takıyor. Görmeyen maskeyi çıkartıyor. Özellikle ilçelerde kimse takmıyor. Bazı marketler, mağazalar ateş ölçerken bazıları ölçmüyor. Gerçek anlamda kurallara uyarsak her şey düzelir diye düşünüyorum.

CİDDİ SIKINTILAR VAR
Murat SAATÇI: Bakanımız vaka sayılarının azaldığını söylüyorsa doğrudur. Ancak vatandaşların kurallara uyma konusunda ciddi sıkıntıları var. Çünkü kafeler ve sokaklar tıklım tıklım. Muhakkak maske ve sosyal mesafe konusuna daha fazla dikkat etmeliyiz.

VAKA SAYISI AZALMADI
Zeki DURUER: Sağlık Bakanı'nın açıkladığı bilgi ile Samsun'daki durum maalesef örtüşmüyor. Bana göre vakaların azaldığı yok. Çünkü vaka kendini belli etmiyor. Ben elimden geldiğince çaba sarf ediyorum. Ama benim gibi elinden geleni yapan çok az kişi var. Tüm kurallara uyup sadece işimiz olduğunda dışarı çıkarsak, bakanımızın dediği doğru olmuş olur.

AZALMASI MÜMÜN DEĞİL
Zehranur KARABIÇAK: Samsun'da kesinlikle vakalar azalmadı. İnsanların sürekli gezip kurallara uymadığına bakılırsa vakanın azalması mümkün değil. Böyle giderse artmaya bile başlayacak.

SEBEP OLUYORUZ
Elifnur DEMİR: Sosyal mesafeye kimse uymuyor. Kafe, restoran ile alışveriş merkezlerine maskesiz kimse alınmıyor. Ama içeri girdikten sonra insanlar maskelerini çıkarıyor. Bu şekilde virüsün yayılmasına sebep oluyoruz. Vaka tablolarına baktığımızda evet bir azalma var ama bu böyle gitmez. Vakalar artacağa benziyor.

SOSYAL MESAFE YOK
Mehmet YILMAZER: Samsun'da koronavirüs kurallarına kimi uyuyor kimi uymuyor. Maske takan da sosyal mesafe kurallarına uymuyor. Samsun'da vaka sayıları azalıyor. Ama başka şehirden gelenler nedeniyle vaka sayılarını azalttığını düşünüyorum.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ