https://youtu.be/bI2qCMGjHU4

Samsunlular, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Uzunlar'a, Atatürk'e hakaretten dolayı verilen bir yıl hapis cezasını az bulduklarını belirtti

Samsunlu vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Parti Grup Başkan Vekili görevindeyken sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik hakaret içeren paylaşımlar yapan Hasan Uzunlar'a tepki gösterdi. Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, Atatürk'e hakaretten dolayı açılan dava sonucunda bir yıl hapis cezasına çarptırılan Uzunlar'a verilen cezanın yetersiz olduğunu ifade etti.

ŞEHRİMİZE YAKIŞMIYOR
Mahmut Ali AYDIN: Atatürk'e hakaret ettiği için hapis cezası verilmesi iyi olmuş. Belediye meclis üyesinin böyle bir şey yapmasını çok ayıpladım ve kınadım. Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Samsun'da böyle bir olayın yaşanması şehrimize yakışmayan, üzücü bir olay.

CEZASI NEYSE ÇEKMELİ
Mustafa AKGÜL: Atatürk'e hakaret eden, kim olursa olsun cezasını çekmesi lazım. Cumhuriyet'i kuran Mustafa Kemal Atatürk'tür ve ben verilen cezayı yerinde buluyorum.

VATANA İHANETTİR
Adil YILDIRIM: Atatürk'e hakaret eden meclis üyesine 10 ay ceza az gelir. Bence 20 ay ceza versinler. Atatürk'e hakaret eden insan, vatanını sevmeyen insandır. Atatürk'e hakaret vatana ihanettir.

YAZIKLAR OLSUN ONA
Ali İKİZ: Atatürk'e hakaret etmesine karşılık verilen 10 ay hapis cezasının az olduğunu düşünüyorum. Hakaret eden meclis üyesine yazıklar olsun. Atatürk bizim herşeyimiz.

YANLIŞ BULUYORUM
Şenel ATİK: Atatürk bizim liderimiz ve verilen cezayı az buluyorum. Ben hakaret eden meclis üyesini hem ayıplıyor ve kınıyorum. Atamızın Samsun'da ayrı bir yeri var. Bu şekilde hakaret edilmesini çok yanlış buluyorum.

YETERSİZ CEZA VERİLMİŞ
Erol ÜZER: Meclis üyesine verilen cezanın az olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e böyle hakaretler yapılması doğru değil.

CEZAYI HAKETMİŞ
İsmet Bakan: Meclis üyesi Atatürk'e hakaret ederek bu cezayı haketmiş. Biz Atatürk sayesinde ülkede yaşıyoruz.

VERİLEN CEZA YETMEZ
Fahrettin SÜNNETÇİ: Meclis üyesine verilen ceza daha yüksek olsun isterdim. Bu ülkenin kurucusu olan Atatürk'ün arkasından böyle konuşması çok yanlış.

LAFI İYİ TARTMAK LAZIM
Mustafa PETEK: Atatürk'e hakaret etmek çok yanlış. Bir meclis üyesine böyle hakaret etmek hiç yakışmıyor. İnsanların ağzından çıkan lafı iyi tartması lazım.

SAYGI GÖSTERİLMESİ GEREK
Osman ÖZDEMİR: Atatürk büyük liderimiz. Herkes tarafından saygı görülmeli. Meclis üyesi büyük terbiyesizlik yapmış. Kimsenin hakaret etmeye hakkı yok. Atatürk'e dua etmemiz gerekirken hakaret ediliyor.

Yasin YILDIZ, Esra VURAL