https://www.youtube.com/watch?v=8vLYjHFeJTE

Samsun Canlı Haber TV'ye konuşan vatandaşların birçoğu Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin İstanbul Sözleşmesi yönündeki çalışmalarını takdir etti

Atakum Belediyesi, kadını şiddete karşı koruyan İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılmasına yönelik tartışmaların ardından yeni evlenen çiftleri sözleşme hakkında bilgilendirmeye başladı. Nikahları, Atakum Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde kıyılan çiçeği burnunda çiftlere evlilik cüzdanının yanı sıra İstanbul Sözleşmesi’nin ayrıntılarını anlatan bir kitapçık hediye ediliyor. Başkan Deveci ise katıldığı nikahlarda İstanbul Sözleşmesi’ne ihtiyacın olduğunu belirterek, "Bu konuda duyarlılık yaratmak durumundayız" Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, Başkan Deveci'nin bu konudaki hassasiyetini önemsediklerini çalışmalarını takdir ettiklerini söyledi.

EŞİTLİK HEP OLMALI
Murat Beruk BERZEK: İstanbul Sözleşmesi kadın ve erkek eşitliğini baz alan bir sözleşmedir. Evlenen çiftlere bir kitap halinde verilmesi de eşitliğin unutulmaması açıdan önemlidir.

UMARIM SADIK KALIRLAR
Cemal AKDENİZ: Cemil Deveci'nin evlenen çiftlere hediye etmiş olduğu bu kitap umarım evlenen çiftlere bir kılavuz olur. Kadına karşıt şiddetin ülkemiz de hatta tüm dünya da son bulmasını istiyorum. Hediyenin amacı çok güzel. Umarım evlenen çiftler bu kitabın her cümlesine sadık kalırlar.

HERKES BİLİNÇLENMELİ
Mustafa TOSUNOĞLU: İstanbul Sözleşmesi kitabının evlenen çiftlere hediye edilmesinin güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Sadece evlenen çiftler değil aynı zamanda vatandaşında bu konu hakkında bilinçlenmesi gerekiyor.

ADETA BİR KILAVUZ
Fadime TOSUNOĞLU: Cemil Başkanımızın kadınları düşünerek yapmış olduğu bu çalışmayı elbette destekliyorum. Kadına karşı şiddetin bu kadar arttığı ülkemizde hediye edilen bu kitap belki çiftlerimize kılavuz olabilir.

ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLİR
İlhan AKTÜRK: Şiddetin her türlüsüne karşıyım. Cemil başkanın yapmış olduğu çalışma güzel bir çalışma. Umarım şiddetin önüne geçilir.

ÇOK İNCE DÜŞÜNÜLMÜŞ
Zehra ALTUNDAĞ: Kadına şiddete her zaman karşıyız. Kadına şiddet olmaz. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin yapmış olduğu incelik çok güzel. Hiç değilse genç çiftleri bilinçlendirme açısından çok güzel olur.

KADINLAR YAŞASIN
Ali GÜL: Şiddete karşıyım. Kadınlar yaşasın istiyorum. Belediye başkanımızın İstanbul Sözleşmesini kitapçık haline getirip evlenen gençlere hediye etmesi çok güzel bir davranış. Umarım gençlerimizde eşlerinin kıymetini bilir.

UMARIM BİLGİLENİRLER
Fikri ERİŞKİN: İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasını istemiyorum. Belediye başkanı Cemil Deveci'nin düşüncesi çok güzel ve uygulamanın güzel olduğunu düşünüyorum. Umarım gençlerimizde bilgilenir.

CİDDİ BİR SORUN
Murat DEMİRCAN: İstanbul sözleşmesini sonuna kadar destekliyoruz. Kadınların şiddet görmesini istemiyoruz. Şiddet Türkiye'de ciddi bir sorun. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci şiddetin önüne geçebilmek ve evlenen çiftlerin daha bilinçli olması için yapmış olduğu çalışmayı sonuna kadar destekliyorum.

ÖRNEKLER ÇOĞALMALI
Ercan DURAN: Cemil Deveci'nin yapmış olduğu güzel bir örnek. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bu tür örneklerin devam etmesini diliyoruz. Kitapçığın mutlaka bir faydası olacağını düşünüyorum. Ama tamamen şiddetin yüzde yüz çözüm olur mu bilemeyiz.

Esra VURAL - Emre ÖNCEL