https://youtu.be/QwR_epq5rwk

Atakum Belediyesi, İstiklal Mahallesi’nde Samsunspor taraftar grubu Şirinler’in merhum lideri Mehmet Soykan’ın ismini taşıyan parkın yapımını tamamladı. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Atakum Belediyespor’da da antrenörlük yapan ve zamansız kaybettiğimiz Mehmet Soykan kardeşimizin anısı Atakum’da yaşayacak” dedi.

Atakum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kente yurttaşların keyifli şekilde vakit geçirebileceği sosyal alanlar içeren, Atakumlu miniklerin eğlenebileceği oyun alanlarına sahip yeni parklar kazandırıyor. Kentin yeni gelişen bölgelerindeki sosyal alan ihtiyacına yönelik oluşturulan çalışma programını aralıksız sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İstiklal Mahallesi 872. Sokak üzerindeki Mehmet Soykan Parkı’nda alt ve üst yapı çalışmalarını tamamladı. 2017 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Samsunspor Şirinler taraftar grubunun merhum lideri Mehmet Soykan’ın ismini yaşatacak olan parkta, bir süre önce çalışmalara başlayan Atakum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, arazinin tesviyesini gerçekleştirdi. Yürüyüş yolları ve peyzaj alanlarını oluşturan ekipler, alana yeşil bir görünüm kazandıracak fidanlarının dikiminin ardından oyun grubunun yer alacağı bölgenin zeminini tartan piste dönüştürdü. Yumuşak dokulu zeminin üzerine çocuk oyun grubunun montajı yapıldı. Üç ayrı kaydırak, iki salıncak ve tahterevalli içeren oyun grubu, bölgede yaşayan miniklerin eğlence noktası olacak. Çocukların kullanımına açılan Atakum Belediyesi Mehmet Soykan Parkı’nda kısa süre içinde peyzaj çalışmaları da tamamlanacak.

‘ZAMANSIZ KAYBETTİĞİMİZ KARDEŞİMİZİN ANISINI YAŞATACAĞIZ’

Samsunspor Şirinler taraftar grubunun merhum lideri Mehmet Soykan, Atakum Belediyespor’da genç yetenekleri spor dünyasına kazandırmak için antrenörlük yapıyordu. Samsunspor tribünü ve Atakum Belediyespor’un sevilen ismi Soykan aralık 2017’de geçirdiği kalp krizi ile yaşama gözlerini yumdu. Atakum Belediyesi, merhum Mehmet Soykan’ın ismini İstiklal Mahallesi’ndeki parkta yaşatacak. Yoğun yapılaşma ile birlikte kentte çok sayıda yeni yerleşim alanı oluştuğunu belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Atakum’un her bir köşesinde çok sayıda parkımız var. Yeni yerleşim alanlarında inşa ettiğimiz parklarla bu sayıyı artırıyoruz. Mahalle parkları, komşuluk hukukunun gelişmesine katkı sağlayan mekanlar. Buralarda 7’den 77’ye tüm Atakumlular keyifli şekilde vakit geçirebiliyor, yan apartmandaki komşusu ile tanışıyor, mahallenin minikleri arkadaşlık kuruyor. Yapımını tamamladığımız İstiklal Mahallesi’ndeki park da hem bu amaçlara hizmet edecek hem de zamansız kaybettiğimiz Samsunspor tribünün önemli ismi, Atakum Belediyespor’un genç futbolcularının antrenörü Mehmet Soykan kardeşimizin anısını yaşatacak. Tüm Atakumlu hemşehrilerimden mahalle parklarına sahip çıkmalarını, ödedikleri vergiler ile inşa edilen kamusal yapıların korunmasına destek olmalarını rica ediyorum” diye konuştu.