https://youtu.be/r_auUD4fkec

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu Atakum Belediyesi'nin semt pazarlarına konumlandırdığı imece noktalarının hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında dayanışma köprüsü oluşturduğunu uygulamaya destek verdiklerini belirtti

Atakum'daki semt pazarlarına konumlandırılan imece noktaları, ilçe sakinleri için dayanışma ağı oluyor. Pazar alışverişini yapanlar, fazladan aldıkları bir poşet sebze ya da meyveyi imece noktasının askılarına asıyor. İhtiyaç sahipleri de bu poşetlerden dilediklerini alabiliyorlar. Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar,ın birçoğu uygulamanın katkı vereceğini dile getirdi.

HER ŞEY ONLAR İÇİN
Atakum Belediyesi Zabıta Memuru Aytekin Kaya: Ülkemizin pandemiden dolayı zor zamanlar geçirdiği dönemde Atakum Belediye'mizin başlatmış olduğu bu uygulama çok güzel. Vatandaşlardan güzel dönüşler alıyoruz.Yiyecekler ihtiyaç sahiplerine kolaylıkla ulaşabiliyor. Bir elin verdiğini diğer el görmüyor. Bu zor süreçte elimizden geleni yapıyoruz.

HERKES YARARLANMALI
Kemal BOZKURT: Atakum Belediyesi'nin yapmış olduğu bu uygulama ihtiyaç sahipleri vatandaşlar için çok güzel. Bizler de elimizden geleni yapıyoruz. İhtiyacı olan herkes yararlanabilir. Durumu olmayıp alışveriş yapamayan insanlar var. Herkes yararlanmalı.

BİR FAYDAMIZ OLSUN
Yaşar GÜL: Herkes birbirine yardım etmeli. İhtiyaç sahiplerine faydamız olsun. Paraya önem verilmemeli. Bizler İmece noktasına elimizden geldiğince yiyecek bırakıyoruz. Bu devirde birlik beraberlik önemli. İhtiyaç sahiplerine el uzatmaya devam edelim.

FAYDALI BİR UYGULAMA
Ali Ege DÖNER: Uygulama çok iyi ve değerli. İhtiyacı olanlar gelip kendilerine yetecek kadar yiyecek alıp gidiyor. Atakum Belediyesi, bu tarz farklı ve yararlı uygulamalar yapmaya devam etmeli.

BAŞARILI BİR UYGULAMA
Cevriye KARAKOÇ: Bütçesine göre alışveriş yapanlar var fakat bir de hiçbir şey alamayan var. İhtiyaç sahibi vatandaşlar için çok güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. İmece noktasından yararlanacak vatandaşlar için ise elimizden geleni yaparız.

BOŞ BIRAKMAYALIM
Hakan GÖL: Atakum Belediyesi ihtiyaç sahipleri için İmece noktası oluşturdu.
Bizler de elimizden geldiğince askıları boş bırakmamaya çalışıyoruz. İhtiyacı olan herkes hiç çekinmeden gelip buradan alabilir.

KESİNLİKLE DEVAM ETSİN
Turgut YÖN: İmece noktası çok güzel ve kullanışlı bir uygulama. İhtiyaç sahiplerine ulaştığında biz de mutlu oluyoruz. Devam etmesini istiyoruz. Çünkü vatandaş da esnaf da ihtiyaç sahiplerine destek olmak için elinden geleni yapıyor. Bu tür katkı veren insanlığa dokunan uygulamalar daha da artırılmalı.

LÜTFEN YARDIMLAŞALIM
Nursel İZGİ: Vatandaşlarımızın yardımlaşması güzel bir şey. İnsanlar gönüllerince ne geçerse askıya asıyorlar ve ihtiyaç sahipleri de bundan yararlanıyor. Atakum Belediyesi'nin bu uygulamasını destekliyoruz.

ONLARA EL UZATALIM
Ayşe OĞUZ: İmece, yardımlaşma demektir ihtiyacı olana ihtiyaç anında el uzatmaktır. Bizler de pazarlarımızda konulan askıları boş bırakmıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Yardımlaşma bizim kültürlerimizde var. Bu zamanda ihtiyacı olan herkese el uzatmaya devam etmeliyiz.

Tuğba SÖYLEMEZ, Yasin YILDIZ