https://youtu.be/Mdz2NuYZyBg

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, dolar kurunun siyasi olaylar ve koronavirüs salgının etkilerinden dolayı yükseliş kaydettiğini söyledi

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, doların son dönemlerde en yüksek rakama ulaştığını ve Türk lirası'nın dolar karşısında ilk defa büyük oranda değer kaybettiğini belirtti.

ZİRVEYE ULAŞTI
Merkez bankasının faiz artırmama kararından sonra dövizlerde hareketlenme olduğunu belirten Başkan Özman, "Yükselen rakam düştüğü rakama kadar geldi. Dün gece itibari ile döviz kurlarında hızlı bir artış oldu. 8 lira 15 kuruşa kadar alış fiyatları çıktı. Satış fiyatı ise 8 lira 18 kuruş oldu. Dolar son dönemlerin en yüksek rakamına ulaştı" dedi.

TARİHİ REKOR KIRILDI
Başkan Özman, Altın fiyatlarının dolarla birlikte pararel olarak arttığını ifaderek şunlara söyledi: "Türk lirası hiç bu kadar dolar karşısında değer kaybetmemişti. Altın fiyatlarıda doların yükselişine paralel bir şekilde artış kaydetti. Altın fiyaları şu an da 500 rakamına doğru yükselme kaydediyor. 498 ve 499 fiyat bandında hafif dalgalanmalar ile seyrediyor. Dünya altın piyasası şu anda çok sakin ilerliyor. Ülkemizde yaşanmış olan siyasi olaylar dolar kurunun artışını etkiliyor. Pandemi dolayısıyla tüm dünyanın ekonomik sıkıntı içinde olması da doları hareketlendiriyor. Türkiye artık dolar kuru için 7,80 veya 7,90lı fiyatlara alışması lazım. Dolar kurunun 7,80 fiyatlarının altına düşeceğini sanmıyorum.

Emre ÖNCEL