https://youtu.be/0rJ98PmPsPs

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu, İzmir depreminin ardından tekrar gündeme gelen toplanma alanlarınıyla ilgili yeteri kadar bilgili olmadıklarını ve Samsun'da ki acil toplanma alanlarının yetersiz olduğunu savundu

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu, deprem sonrasında kentte bulunan acil toplanma alanlarıyla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadıklarını, bu konuda yetkililerin daha fazla bilgilendirme çalışması yapması gerektiğini belirterek, birinici derecede deprem kuşağı bölgesinde yer alan Samsun'da daha fazla acil toplanma alanının olmasını gerektiğini ifade etti.

ALAN YOK
Fahri ÇAMUR: Liman girişinde bir park alanı var, Modern Pazarı üzerinde Anneler Parkı var, 56'lar bitiminde Uğur Mumcu Parkı var bir de Onur Anıtı var. Ben Çiftlik Caddesi'nde oturuyorum oraya yakın bir tane bile toplanma alanı yok. Acilen yapılması gereken bir şey ama nasıl yapacaksınız? Her yerde bina var. Bence acil toplanma alanları yetersiz.

BİNA ÖLDÜRÜR
Tamer URGANCI: Deprem ulusal bir sorun. Türkiye'de bunun bir önlemi yok. Herkesin oturduğu bina ya eski yada kalitesiz. Acil durumda Samsun’da toplanma alanlarıyla herhangi bir acil eylem planı yok. Maalesef Samsun’da da depremin sadece olmasını bekliyoruz. Deprem öldürmez, bina öldürür.

BİLGİM YOK
Savaş GÜNDOĞDU: Toplanma alanlarının yerlerini bilmiyorum. Kimse tarafından bu konuda bilgilendirilmedim. En kısa zamanda bütün vatandaşların bilgilendirilmesi adına bir hareket bekliyorum.

YERLERİNİ BİLMİYORUZ
Yasemin URGANCI: Deprem ülkesindeyiz, yardımlar geç ulaşabiliyor. Toplanma alanları, parklar ve site bahçeleri gibi alanlar daha fazla yapılırsa hepimiz için iyi olur. Ama ne yazık ki daha acil toplanma alanlarının yerlerini bile doğru düzgün bilmiyoruz.

İHTİYACIM OLMADI
Kasım UZUN: Toplanma alanlarıyla alakalı bilgiye sahip değilim. Bu zamana kadar ihtiyacım da olmadı. Allah hiç muhtaç etmesin tabiki bu bilgiye. Bilgilendirme de yapıldığını zannetmiyorum. Bir deprem oluyor, insanlar tedbir diyorlar fakat kısa bir süre sonra unutuluyor.

HALK BİLİNÇLENDİRİLMELİ
Furkan KILIÇ: Yetkililer televizyonlardan ve internet üzerinden halkı bilinçledirebilir. Ama herhangi bir doğal afet olması durumunda yetkililer zaten güvende olacağı için bu durum onları fazla ilgilendirmiyor. Toplanma alanlarının yetersiz olduğunu düşünüyorum.

BİLGİLENDİRME YAPILMALI
Ferhat AŞÇI: Toplanma alanlarının yerlerini bilmiyorum. Öğrenmek adına da herhangi bir çabam olmadı. Deprem olduğu zamanlarda tüm şehirler ayrı ayrı bilgilendirme yapması gerekiyor. Hatta bu sadece deprem zamanlarında değil, ara ara insanları bunaltmadan yapılması gereken bir bilgilendirme.

ÇABAM OLMADI
Kaya GÜDÜL: Bu konuda bilgisizim. Öğrenmek adına çabam olmadı. İhtiyaç duymadım bu zamana kadar, duymak da istemiyorum. O anda insanın aklına gelmeyebiliyor. Etrafı boş olan en yakın yere giderim diye düşünüyorum. Ayrıca bu alanların kapasitesi artırılmalı.

FİKRİM YOK
Gülden BİÇEN: Hiç fikrim yok. Evimize yakın bir lise var. O lisenin bahçesine doğru hareket ederim diye düşünüyorum. Bilgisiz olmak kötü aslında bizim daha fazla bilinçlenmemiz gerekiyor.

EVİME ÇOK UZAK
Ali BULUT: İlyasköy Mahallesi'ndeki toplanma alanını biliyorum. Bunun dışında bir bilgim yok. Aslında daha fazla yer bilgisine sahip olmam gerekiyor. Evime de uzak bir yer. Oraya gidene kadar enkaz altında kalma ihtimalim bulunuyor. Zaten evime yakın olan bir toplanma alanı da yok. Yetkililerin bu duruma el uzatması gerekiyor.

YARDIM GEREKİYOR
Kasım UYSAL: Bilgim dahilinde olan bir konu değil malesef. Bir bilgilendirme yapılması gerekiyor açıkçası. Bu konuya özen gösterilirse millet olarak daha da bilinçleniriz. Bilinçlenmemiz için devletten yardım bekliyoruz.

Emre ÖNCEL