https://www.youtube.com/embed/ijFvExYbGiw

Sorulamızı yanıtlayan 65 yaş üstü Samsunlu vatandaşların birçoğu, 20 yaş altı ve 65 yaş üzerine uygulanan, farklı saatlerdeki sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle torunlarından ve çocuklarından uzak kalacaklarını fakat koronavirüsün, fedakarlıkla yenilebileceğini söyledi

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına, 65 yaş üstüyle 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma izninin farklı saatlerde olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan 65 yaş üstü vatandaşların çoğu, çocuklarından ve torunlardan uzak kalacakları için duruma üzüldüklerini fakat fedakarlık yapmanın sonuç getireceğini söyledi.

SAĞLIĞIMIZ İÇİN
Yaşar ÖZTÜRK: Ortada bir sıkıntı varsa bunu çözmek adına fedakarlık yapmak gerekiyor. Herkes ailelerinden ayrı farklı odalarda bile durabiliyor. Onlar da dışarıya çıkmayacak ve bu da bir fedakarlık göstergesi. Benimde torunum var ve bu benim için de kötü bir durum. Kendi sağlık ve sıhhatimiz için katlanacağız.

ÖNCE SAĞLIK
Adem ŞİŞ: Her şeyden önemlisi sağlık. Herkes tedbirini alacak, birbirine yaklaşmayacak ve bunların sonucunda sağlıklı yaşayacağız. Torunlarımı göremediğim ve birlikte vakit geçiremediğim için kendimi kötü hissederim. Torunlarımla vakit geçirmeyi çok seviyorum. Her şeyden önce kendimize dikkat etmek zorundayız.

YAPACAK BİR ŞEY YOK
İbrahim ÖZKAN: Yapacak bir şey yok. Kurallar her şartta olmalı. Ben kurallara uyacağım. Sağlık her şeyden önemli. Olaya duygusal anlamda bakmamamız gerekiyor. Sokağa çıkıp gezmek, eğlenceli olsa da devletimizin koymuş olduğu yasak ve kısıtlamalara uymak hepimizin görevi.

TEDBİR ALMAK ZORUNDAYIZ
Fatma PEKER: İnsanlar dikkat etmediği sürece bundan daha büyük sıkıntılar meydana gelecek. Tedbir ve önlemleri almak zorundayız. Yapmamız gereken ve üstümüze düşen görevler var. Çocuklar ve büyükler varsın evde kalsın. Önemli olan virüsü yenebilmek. Bu duruma duygusal olarak bakarsa çok akıllı ve mantıklı kararlar alamayız.

İSTER İSTEMEZ ÜZÜLÜYORUZ
Dursun Ali DİLAVER: İnsan ister istemez üzülüyor. Hastalıktan dolayı bu durumun yaşanması daha da üzücü bir şey. Torunlarım var ve onlarla vakit geçirmeyi çok seviyorum. Vakit geçiremeyecek olmak kötü bir durum. Bu şartlara ayak uydurmak gerekiyor. Devletimiz de bu virüsü azaltmak adına önlemler alıyor. İnşallah bir an önce koronavirüs ülkemizi terkeder.

SON KEZ DIŞARIYA ÇIKTIK
Turan ERTAŞ: Normalde olması gereken bu. İnsan sağlığı için yapılması gerekeni yapacağız. Yasaklar başlamadan kızımla dışarıya çıkmış oldum. Beraber vakit geçiriyoruz. Çok sıklıkla dışarı çıkmasak da, bugünlerin değerini daha da anlamak adına bir süreç yaşayacağız.

SAYGI DUYACAĞIZ
Mustafa ŞEN: Yaşanan hadise kötü fakat bunu yapmaya mecburuz. Pandemiyi atlatana dek bir şeyler yapmak zorundayız. Bunlar da yapmamız gereken görevlerden bir tanesi. Vakit geçiremeyecek olmak beni üzüyor. Devletimizin almış olduğu karara saygı duyacağız.