https://youtu.be/MTFgDYvQpG8

Türkiye'nin başta askeriye ve emniyet olmak üzere birçok kurumuna sızan ve gerçek emellerini 15 Temmuz'da açığa çıkaran FETÖ'nün, darbe girişiminin üzerinden tam 4 yıl geçti. 251 kişiyi şehit eden FETÖ'nün kanlı darbe girişimi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türkiye'nin dört bir tarafında demokrasiye sahip çıkmak adına meydanları dolduran vatandaşların desteğiyle bertaraf edildi.

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, o günleri üzüntüyle hatırladıklarını belirterek Türk milletinin hain saldırı karşısında dimdik ayakta durduğunu söyledi.

ÇOK KORKMUŞTUK
Sebahattin BALCI: 15 Temmuz Türkiye için kötü bir olaydı. Birçok askerimiz, polisimiz ve vatandaşımız şehit edildi. O gün İstanbul'daydım. Kağıthane'de çalışırken arkadaşımın "darbe oluyor" demesiyle olan biteni anlama çalıştım. İlk başta korktuk, sonra meydana gittik. Allah bir daha o günleri yaşatmasın.

O GECE MEYDANA KOŞTUM
Menekşe EKİZ: Allahım o günleri bir daha yaşatmasın. Ülkemiz zarar gördü, annelerimiz büyük acı yaşadı, çocuklar yetim kaldı. O gün darbe girişimini duyar duymaz, hemen meydan koştum. Kardeşlerim ise askeriye ve havaalanına koştu. Kısaca o gece çok kötüydü. İnşallah bir daha yaşamayız.

MEYDANLARI TERKETMEDİK
Üzeyir ESER: Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve milletimiz o gün lanet saldırıya izin vermedi. Darbe girişimini duyar duymaz, hemen meydanlara koştuk. Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da 30 gece nöbet tuttuk. Bir an olsun meydanları terk etmedik.

ACI BİR GERÇEK
Taner ÖZÇELİK: 15 Temmuz darbesi acı bir gerçeğimiz. FETÖ'nün Türkiye'yi işgal etmek istediği hain bir girişimdi ama vatandaşımız buna izin vermedi. Eğer engellenmeseydi Türkiye kötü bir durumda olurdu. Allah bir daha öyle bir acıyı bize yaşatmasın.

AĞIR BİR TRAMVAYDI
Osman ÇEPNİOĞLU: 15 Temmuz hain darbe girişiminde Tekirdağ'da oğlumun yanındaydım. Duyduğumda tüylerim diken diken oldu. O gün eşim, "darbe oluyor" diye beni aradı. Hemen televizyonu açtım. Daha sonra cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanına gittik. Çok ağır bir travma geçirdik diyebilirim. 12 Eylül'ü görmüş insanlarız, o darbeyi hala üzerimizden atamadık. Eğer birlik ve beraberliğimiz daim olursa bizi yıkamaz.

BİRLİKLE ATLATILDI
İrfan KALYONCU: 15 Temmuz'da FETÖ, 12 Eylül'de başka bir darbe oldu. Türkiye bu coğrafyada var olduğu sürece bu tarz hain saldırılar olacak. Önemli olan halkımızın bilinçli olması. Ülkemiz milletin birlik ve beraberliği ile darbe girişimi atlatıldı.

HAİNLER CEZASINI BULDU
Fazıl ARSLAN: 15 Temmuz gecesi anlatılacak bir gece değil. Yine böyle hain bir saldırı olsa biz yine meydanlara iner o hainlere günlerini gösteririz. Sonuna kadar devletimizi ve milletimizi destekliyoruz. Bayrak ve devlet tektir. Hainler cezasını buldu, bulmaya da devam ediyor. Çünkü her zaman bu ülkenin üzerinde oynanan oyunlara vatandaşımız 'dur' dedi.

MEYDANLARDA SABAHLADIK
Namık KABAKÇIOĞLU: O gece millet adeta tek yürek oldu. Böylece darbe girişimi engellenmiş oldu. Birçok vatandaşımız şehit düştü. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. 15 Temmuz'dan sonra günlerce meydanlarda sabahladık. Türk milleti vatanı için her şeyi yapmıştır ve yapmaya devam edecektir.

İNSANLARIN CANI YANDI
Necati KILIÇ: 15 Temmuz'da köyümdeydim. Arkadaşımın aramasıyla darbeden haberim oldu. Ne yazık ki güzel bir şey değil, çok üzücü bir durumdu. Çok şükür, darbe girişimini engelleyebildik. Birçok insanın canı yandı. İnşallah bir daha o günleri yaşamayız.

MÜCADELEYE HAZIRIZ
Yüksel ÇAKIR: 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türk milleti bir kez daha kendini göstermiş oldu. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla, bütün vatandaşlar sokağa çıktı. İnşallah bir daha böyle bir şeye kalkışmazlar. Gerçi kalkışsalar da durumu gördük. Bu millet her zaman vatanı için mücadeleye hazırdır.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ